Κατηγορίες
κεντρική κληρονομιά μουσείο παιδιά προτάσεις

«Ένας Μπέης στο Μουσείο…» εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδας δημιουργεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά προκειμένου να διατηρήσει ζωντανό το αποκριάτικο έθιμο του Μπέη. Έθιμο που κατέχει εξέχουσα θέση στην περιοχή τις ημέρες του Τριωδίου και έλκει τις ρίζες του από την περίοδο της Τουρκοκρατίας

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας, συνεχίζοντας τις εκπαιδευτικές του δράσεις, σας ενημερώνει ότι ετοίμασε και σας παρουσιάζει από την Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 έως και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 το ανανεωμένο αποκριάτικο εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα, με θέμα: «Ένας Μπέης στο Μουσείο…»


Τα παιδιά θα γνωρίσουν την θρησκευτική σημασία των ημερών του Τριωδίου, τα παραδοσιακά αποκριάτικα ήθη κι έθιμα του τόπου μας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την διαδραστική αναπαράσταση του εθίμου του Μπέη με τη συμμετοχή των παιδιών και την προβολή ανάλογου βίντεο από θρακιώτικο Μπέη της περιοχής μας. Τα παιδιά θα χορέψουν το γαϊτανάκι, θα παίξουν χαρούμενα αποκριάτικα διαδραστικά παιχνίδια και στο τέλος για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα θα πάρουν ένα δώρο-έκπληξη προσφορά του Μουσείου!


Υπεύθυνος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων: Γιάννης Σιωπίδης, Αντιπρόεδρος του Μουσείου, συνταξιούχος δάσκαλος.
Επιμέλεια – Παρουσίαση Προγράμματος: Τούλα Κουρουμιχάκη, Γενική Γραμματέας του Συλλόγου, συνταξιούχος νηπιαγωγός.
Γιάννα Κολοκοτρώνη, συνταξιούχος δασκάλα
Γιώργος Κυρτσόπουλος, Μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου
Πασχάλης Κουρουμιχάκης, συνταξιούχος δάσκαλος
Στέφανος Χατζούδης
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2552028080 – 6932966955