Κατηγορίες
εργαστήρια - σεμινάρια κεντρική κοινότητα μουσείο προτάσεις

Βιωματικό Εργαστήριο για ενήλικες στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Πρώτη συνάντηση 26 Απριλίου στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στις 17:00
Απευθύνεται σε ενήλικες-Δωρεάν συμμετοχή

To Emerge στοχεύει στη χρήση του πολιτισμού ως μέσου κοινωνικής αλλαγής. Πως η δύναμη της τέχνης μπορεί να μεταμορφώσει, να μεταφέρει, να επικοινωνήσει και να ενδυναμώσει. Κύριο θέμα είναι η ανάδειξη της σημαντικότητας της φροντίδα της ψυχικής μας υγείας χωρίς ταμπού. Μέσα από 16 βιωματικές συναντήσεις οι συμμετέχοντες θα έχουν τη ευκαιρία να πειραματιστούν και να εξερευνήσουν πτυχές του εαυτού τους ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιούνται ως πολίτες γύρω από ένα κοινωνικό θέμα.

Το εργαστήρι αυτό θα δώσει την δυνατότητα στην ομάδα δράσης να επικοινωνήσει, αλλά και να εκφραστεί μέσα από εικαστικά και παραστατικά εργαλεία. Πέρα από την ενδυνάμωση της ίδιας της ομάδας, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα συμμετοχικό μουσείο στο κέντρο της πόλης που θα παρουσιάζει τα έργα της ομάδας αλλά και θα καλεί το κοινό της πόλης να συνεισφέρει και δικά του στοιχεία μέσα από τη διάδραση τους με συμμετοχικά εκθέματα.

Ο σκοπός αυτής της δράσης είναι να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινότητα σε θέματα ψυχικής υγείας, την σημασία και την αξία της στην ζωή μας αλλά και να ξεκινήσει έναν ανοικτό διάλογο γύρω από το θέμα.

Η δράση Emerge της Βαλεντίνας Σωκράτους υποτρόφος του προγράμματος START – Create Cultural Change του Robert Bosch Stiftung πραγματοποιείται με τη συνεργασία της Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος ,του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης (Ethnological Museum of Thrace) και τη στήριξη του START Create Cultural Change.

Τα εργαστήρια σχεδιάζονται σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ανέπτυξε η Βαλεντίνα Σωκράτους αξιοποιώντας ποικίλες τεχνικές και μεθόδους όπως: (θέατρο, performance, μουσειακό θέατρο, αυτοσχεδιασμός, δημιουργική γραφή, ζωγραφική, installations, σχέδιο δράσης, κοινωνικοπολιτισμική εμψύχωση).

Πρώτη συνάντηση 26 Απριλίου στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στις 17:00

Πληροφορίες και εγγραφές:
emerge.popupmuseums@gmail.com 6937470980

Απευθύνεται σε ενήλικες
Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Κάθε Κυριακή 17:00-19:30, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Δωρεάν συμμετοχή
Υπεύθυνη δράσης: Βαλεντίνα Σωκράτους
Συνεργάτης: Βαλεντίνη Μπόχτσου, Ψυχολόγος

Το START Create Cultural Change είναι ένα πρόγραμμα του Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.