Κατηγορίες
θέατρο κεντρική προτάσεις

Η όπερα “Πόργκι και Μπες” του Gershwin στην Αλεξανδρούπολη

Γεμάτη με πασίγνωστες μελωδίες, όπως τα αγαπημένα “Summertime,” “It Ain’t Necessarily So,” “Bess, You Is My Woman Now,” “I Got Plenty o’ Nuttin,” και το “My Man’s Gone Now,” η νέα συμπαραγωγή με την English National Opera και την Dutch National Opera, γνώρισε θριαμβευτική υποδοχή στην πρεμιέρα της φέτος στο Λονδίνο.

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον όμιλο Antenna θα προβάλει σε ζωντανή αναμετάδοση από την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης το έργο «Πόργκι και Μπες» του George Gershwin το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, στις 19.55 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης . Η αθάνατη όπερα “Πόργκι και Μπες” του Gershwin επιστρέφει για πρώτη φορά μετά το 1990, σε νέα παραγωγή, με τη σκηνοθεσία του James Robinson, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του στη Met .

Η «λαϊκή όπερα της Αμερικής», έτσι όπως την είχαν βαφτίσει οι δημιουργοί της, διηγείται την ιστορία του ανάπηρου ζητιάνου Πόργκι, που ερμηνεύει ο Eric Owens και της αγαπημένης του και ναρκομανούς Μπες, που ερμηνεύει η Angel Blue.


Γεμάτη με πασίγνωστες μελωδίες όπως τα αγαπημένα “Summertime,” “It Ain’t Necessarily So,” “Bess, You Is My Woman Now,” “I Got Plenty o’ Nuttin,” και το “My Man’s Gone Now,” η νέα συμπαραγωγή με την English National Opera και την Dutch National Opera, γνώρισε θριαμβευτική υποδοχή στην πρεμιέρα της φέτος στο Λονδίνο.

Διεύθυνση ορχήστρας: David Robertson
Σκηνοθεσία: James Robinson Σκηνικά: Michael Yeargan
Κοστούμια: Catherine Zuber
Φωτισμοί: Donald Holder
Σχεδιασμός παραγωγής: Luke Halls
Διανομή: David Robertson, Angel Blue (Μπες), Golda Schultz (Κλάρα), Latonia Moore (Σερένα), Denyce Graves (Μαρία), Frederick Ballentine (Sportin’ Life), Eric Owens (Πόργκι), Alfred Walker (Κράουν), Donovan Singletary (Τζέϊκ)


Διάρκεια: 3 ώρες & 15 λεπτά
Ελληνικοί και Αγγλικοί υπότιτλοι.

Είσοδος: 10-15 Ευρώ.