Κατηγορίες
κεντρική παιδιά προτάσεις φωτογραφία

Τα παιδιά φωτογραφίζουν το Πάρκο των Χριστουγέννων στην Αλεξανδρούπολη

Το ΚΕΔΗΦΩΤ “γιορτάζει” στο Πάρκο των Χριστουγέννων και εισάγει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο της φωτογραφίας μέσα από τη βιωματική δράση “Τι κρύβει το μαύρο κουτί;”.

Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης συνεχίζοντας τη δημιουργική του πορεία, και έχοντας στόχο την προβολή, την καλλιέργεια και την ανάπτυξη της τέχνης και ειδικότερα της τέχνης της φωτογραφίας, σχεδίασε και θα υλοποιήσει φωτογραφικές δράσεις για παιδιά στο Πάρκο των Χριστουγέννων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Οι δράσεις που θα υλοποιήσει είναι:
Διαγωνισμός φωτογραφίας για παιδιά!
Καλούμε παιδιά από 5 έως 12 ετών να φωτογραφήσουν στον χώρο του Πάρκου των Χριστουγέννων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αυτό που θα τους κάνεις μεγαλύτερη εντύπωση!

Η λήψη των φωτογραφιών θα γίνεται με μια Vintage φωτογραφική μηχανή και συγκεκριμένα, την Polaroid 600, η οποία έχει την δυνατότητα 30 δευτερόλεπτα μετά την λήψη να τυπώνει και να εμφανίζει τη φωτογραφία. Η λήψη της φωτογραφίας θα γίνεται με συνοδεία ενός μέλους του Κέντρου Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης, το οποίο θα βοηθάει τα παιδιά ως προς την τεχνική και τη διαδικασία λήψης. Η κάθε φωτογραφία είναι και η συμμετοχή στον διαγωνισμό φωτογραφίας. Οι φωτογραφίες των παιδιών θα σχηματίσουν ένα “χριστουγεννιάτικο δέντρο”.

Η νικήτρια/Ο νικητής του διαγωνισμού θα λάβει ως έπαθλο μία Polaroid 600 Camera – Sun 660 Autofocus! Ο Διαγωνισμός φωτογραφίας για παιδιά θα διαρκέσει από τις 21 έως τις 29 Δεκεμβρίου 2019.

• Εκπαιδευτικό Φωτογραφικό Εργαστήριο “Τι κρύβει το μαύρο κουτί ;”
Το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης σας προσκαλεί στο Πάρκο των Χριστουγέννων σε ένα εργαστήριο φωτογραφίας με τίτλο «Τι κρύβει το μαύρο κουτί;» για παιδιά από 5 έως 12 ετών. Πρόκειται για μία βιωματική δράση που θα συμπαρασύρει τους μικρούς μαθητές στα μαγευτικά μονοπάτια της φωτογραφίας.

Τα παιδιά θα μάθουν πως μπορούν να κατασκευάσουν μια φωτογραφική μηχανή από ένα *κουτί παπουτσιών (pinhole camera). Το εργαστήρι θα περιλαμβάνει:

• Σύντομο θεωρητικό μέρος
• Κατασκευή φωτογραφικής μηχανής από *κουτί παπουτσιών
• Λήψη φωτογραφιών με τα κουτιά-μηχανές που θα κατασκευάσουν τα παιδιά
• Εμφάνιση φωτογραφιών σε σκοτεινό θάλαμο
Το εκπαιδευτικό εργαστήρι φωτογραφίας σχεδιάστηκε και θα πραγματοποιηθεί από το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας Θράκης. Το εργαστήριο έχει διάρκεια τριών (3) ωρών και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019 από τις 10:30 έως 13:30.
*(Το κάθε παιδί πρέπει να έχει μαζί του ένα κουτί παπουτσιών)

Camera Obscura
Τι σημαίνει Camera Obscura; (Camera = λατινικά «δωμάτιο» | Obscura = λατινικά «σκοτεινό»). Ο τρόπος λειτουργίας της Camera Obscura σχετικά απλός. Πρόκειται για ένα απολύτως σκοτεινό δωμάτιο στο οποίο υπάρχει μια μικρή τρύπα σε ένα τοίχο του. Τι βλέπετε μια φωτεινή μέρα στον απέναντι τοίχο από την τρύπα; Θα δείτε πολύχρωμο και σε κίνηση τον κόσμο έξω από το παράθυρο – ανάποδα! Μαγεία!
Αυτή η μαγεία εξηγείται από έναν απλό νόμο της φυσικής. Το φως ταξιδεύει σε ευθεία γραμμή και όταν οι ακτίνες που αντανακλώνται από ένα φωτεινό αντικείμενο εκτός δωματίου περάσουν μέσα από μια μικρή τρύπα ενός σχετικά λεπτού τοίχου δεν διασπείρονται, αλλά δημιουργούν μια ανάποδη εικόνα στον τοίχο που βρίσκεται παράλληλα και απέναντι από την τρύπα.
Ένα τέτοιο δωμάτιο έχουμε δημιουργήσει στο Πάρκο των Χριστουγέννων του Δήμου Αλεξανδρούπολης και σας περιμένουμε όλους να το επισκεφθείτε!!

Αναλυτικό το πρόγραμμα δράσεων:

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019: 10:00 – 13:30 | Διαγωνισμός φωτογραφίας για παιδιά.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019: 10:00 – 13:30 | Διαγωνισμός φωτογραφίας για παιδιά.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019: 17:30 – 20:30 | Διαγωνισμός φωτογραφίας για παιδιά.

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019: 10:00 – 13:30 & 17:30-20:30 | Διαγωνισμός φωτογραφίας για παιδιά.

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019: 10:00 – 13:30 | Διαγωνισμός φωτογραφίας για παιδιά.

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019: 10:00 – 13:30 | Διαγωνισμός φωτογραφίας για παιδιά.

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019: 10:00 – 13:30 & 17:30-20:30 | Διαγωνισμός φωτογραφίας για παιδιά.

στις 19:00 προβολή Χριστουγεννιάτικων φωτογραφιών στη κεντρική σκηνή.

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019: 10:00 – 13:30 | Εκπαιδευτικό Φωτογραφικό Εργαστήριο “Τι κρύβει το μαύρο κουτί ;

Σας περιμένουμε όλους, για να κάνουμε αυτά τα Χριστούγεννα ακόμη πιο παραμυθένια, ακόμη πιο λαμπερά και φωτεινά για όλα τα παιδιά του κόσμου!

No event found!