Κατηγορίες
θέατρο κεντρική προτάσεις

ΕΒΡΟΣ, ΡΟΔΟΠΗ, ΚΑΒΑΛΑ ……ΕΝΑΣ ΘΕΡΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε το φιλόδοξο πρόγραμμα “Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός” που περιλαμβάνει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία, από τις 18 Ιουλίου  μέχρι και τον Σεπτέμβρη. Το πρόγραμμα παρουσιάζει 55 παραγωγές, σε 251 παρουσιάσεις, με 11 καλλιτεχνικούς οργανισμούς, σε 111 αρχαιολογικούς χώρους και σε 38 περιφερειακές ενότητες.

Παραστάσεις μέσω του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν και στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και συγκεκριμένα οι κάτωθι:

Στον Έβρο η έναρξη θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη στις 22 Ιουλίου με την παράσταση “Ριχάρδος ο Β” από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο Οικοπάρκο Αλτιναλμάζη . Στον Αρχαιολογικό χώρο της Ζώνης η Εθνική Λυρική Σκηνή θα παρουσιάσει στις 8 Αυγούστου την οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, “Χαλιμά” και στις 9 Αυγούστου την οπερέτα “Θέλω να δω τον Πάπα” του ιδίου.

Αρχαίο θέατρο Μαρώνειας

Στη Ροδόπη οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαίο Θέατρο της Μαρώνειας. Στις 5 Αυγούστου θα παρουσιασθεί η “Χαλιμά“, στις 6 Αυγούστου η παράσταση “Θέλω να δω τον Πάπα“, στις 19 Αυγούστου οι “Βάκχες” από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και στις 29 Αυγούστου η παράσταση “Στα όνειρα των ποιητών” από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας.

Στην Καβάλα στις 19 Ιουλίου οι δύο πρώτες παραστάσεις θα δοθούν στο Φρούριο. Στις 19 Ιουλίου το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας θα παρουσιάσει την παράσταση “Κωνσταντίνος Καβάφης” και στις 24 Ιουλίου το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης τον “Ριχάρδο Β“. Οι επόμενες παραστάσεις θα δοθούν στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων. Την 1η Αυγούστου η “Χαλιμά” και στις 2 Αυγούστου το “Θέλω να δω τον Πάπα“. Στις 8 Αυγούστου το Κ.Θ.Β.Ε. θα παρουσιάσει την “Φυλλάδα του Μ.Αλέξανδρου”  και στις 19 Αυγούστου την παράσταση “Στα όνειρα των ποιητών“.