Κατηγορίες
εργαστήρια - σεμινάρια κεντρική προτάσεις

Εργαστήρι της ΦΕΞ “Γνωριμία με την Ισπανική και Λατινοαμερικάνικη γλώσσα και πολιτισμό”

Hablamos español?
Για τους φίλους της ισπανικής γλώσσας, η ΦΕΞ, προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας μαζί της μέσα από μια σειρά μαθημάτων που θα μας βοηθήσουν ν’ αποκτήσουμε τις στοιχειώδης γνώσεις, ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε αλλά και να γράφουμε σε αρκετά ικανοποιητικό επίπεδο.


Τα ισπανικά, με 570,000,000 ομιλητές παγκοσμίως είναι η δεύτερη περισσότερο ομιλούμενη γλώσσα μετά τα κινέζικα. Είναι η επίσημη γλώσσα σε 21 χώρες και περίπου το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού την έχει ως μητρική γλώσσα. Είναι μια σχετικά «εύκολη» γλώσσα, συγγενής με πολλές άλλες λατινογενείς, όπως πχ τα ιταλικά ή τα γαλλικά, κάτι που υπόσχεται ένα ικανοποιητικό επίπεδο εκμάθησης στα άτομα που θα ασχοληθούν μαζί της, ιδιαίτερα αν αυτά έχουν εμπειρία ήδη σε κάποιες απ’ τις προαναφερθείσες γλώσσες.


Αν είσαι φίλος των ισπανικών, αλλά δεν είχες ποτέ την ευκαιρία να τα γνωρίσεις λόγω χρόνου ή οικονομικής στενότητας, το εργαστήρι της ΦΕΞ σου δίνει τη δυνατότητα να το κάνεις με χαλαρή ενασχόληση αλλά και βέβαιη υπευθυνότητα.

¿Conocemos la tradición y la cultura de España y de América Latina?
Τόσο η Ισπανία, όσο και η Λατινική Αμερική είναι ένας κόσμος μεστός από τέχνη, ιστορία και παράδοση. Πολλοί σημαντικοί ζωγράφοι, λογοτέχνες, αρχιτέκτονες, μουσικοί, καλλιτέχνες κάθε είδους, γαλουχήθηκαν μέσα στην Ισπανική και Λατινοαμερικάνικη κουλτούρα και θριάμβευσαν σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι φίλοι της τέχνης, έχουν κάθε λόγο να παραβρεθούν στο εργαστήρι μας στο οποίο προτιθέμεθα να αναφερθούμε στο έργο αλλά και τη ζωή κάποιων μεγάλων καλλιτεχνών όπως ο Salvador Dalí, o Antoni Gaudí, η Frida Kahlo, o Pablo Neruda, και τόσοι άλλοι. Καλλιτέχνες που έβαλαν ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της τέχνης και σφράγισαν με το έργο τους τις καρδιές πολλών ανθρώπων.


Η Λατινική Αμερική, υπήρξε για χρόνια ο τόπος φιλοξενίας σπάνιων κι άγνωστων σε πολλούς ανθρώπους πολιτισμών. Οι Ίνκας, οι Αζτέκοι, οι Μάγιας, αλλά κι άλλες πολλές φυλές, άφησαν τα πολιτισμικά τους σημάδια στην Αμερικάνικη ήπειρο, αλλά και το αίμα τους, σαν η αποικιοκρατία ήρθε να τους χτυπήσει την πόρτα. Κάποια λίγα πράγματα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και για τους πολιτισμούς αυτούς ξεφυλλίζοντας την ιστορία αλλά και θαυμάζοντας τα ερείπια του έργου τους.


Σε κάποια παραδοσιακά στοιχεία θα έχουμε τέλος τη δυνατότητα να αναφερθούμε, όπως η περίεργη αυτή γιορτή που ονομάζεται Tomatina και συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο στη Valencia, στην πόλη του Buñol ή η υπέροχη αυτή γιορτή που ονομάζεται El día de los muertos (η μέρα των νεκρών) κι οδηγεί τους ζωντανούς σε μια συνάντηση με τα πνεύματα των νεκρών τους κρατώντας νόστιμα γλυκά και όμορφα λουλούδια.

Νέο τμήμα.
Διδάσκων: Melidu Elena
Χώρος : Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
1ο Μέρος: Βασικά γλώσσας 18:00 -18:30
2ο Μέρος: Γνωριμία με τον Ισπανόφωνο πολιτισμό 18:30 – 20:00
Ημέρα εργαστηρίου: ……………..
Συμμετοχή: 10€ το μήνα

1η Συνάντηση ενημέρωση : Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 20.00 στο Μουσείο
Πληροφορίες Εγγραφές: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη Τηλ.: 25410 25421

Αν θέλετε να δηλώσετε συμμετοχή στο εργαστήρι μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους υπεύθυνους της ΦΕΞ στο τηλέφωνο 25410 25421.

Για όσους γνωρίζουν ήδη τη γλώσσα αλλά επιθυμούν να παραβρεθούν γιατί τους ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα θέματα, τους περιμένουμε μισή ώρα αργότερα από την έναρξη του εργαστηρίου (στο πρώτο μισάωρο θα διδάσκονται λίγα πράγματα σχετικά με την εκμάθηση της γλώσσας).