Κατηγορίες
αφιερώματα κεντρική κληρονομιά

Στο Διδυμότειχο το 12ο Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα

Το Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα αποτελεί τη μεγάλη γιορτή της θρακιώτικης παράδοσης και κουλτούρας, η οποία θα πλημμυρίσει την πόλη του Διδυμοτείχου με ήχους και χορούς ,που ,αν και τα βήματά τους “στηρίζονται” στο παρελθόν, “στηρίζουν” μια νέα πορεία στο μέλλον.

Με απόφαση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα από την Θρακική Εστία Εορδαίας τον περασμένο Νοέμβριο , ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος “Δίδυμα Τείχη” αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την υλοποίηση του 12ου Πανελληνίου Πανθρακικού Ανταμώματος.

Το 12ο Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα προγραμματίστηκε για τη χρονική περίοδο από τις 26 μέχρι τις 28 Ιουνίου 2020 με τόπο διεξαγωγής την πόλη του Διδυμοτείχου. Πρόκειται για τη μεγάλη γιορτή της Θρακιώτικης παράδοσης. Οι πολιτιστικοί και λαογραφικοί σύλλογοι της Θράκης, θεματοφύλακες και συνεχιστές της θρακιώτικης κουλτούρας, σμίγουν δημιουργώντας ένα πολύχρωμο σύνολο γεμάτο χορούς, περίτεχνες φορεσιές, μουσικές και τραγουδίσματα στην θρακιώτικη ντοπιολαλιά που συντροφεύουν εκατοντάδες χρόνια τώρα τους κατοίκους της Θράκης σε κάθε χαρμόσυνο γεγονός της ζωής τους.