Βιβλιοπαρουσίαση: Το Δέντρο της Αγάπης του Γ. Θ. Κασαπίδη στην Ξάνθη

Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης, το βιβλιοπωλείο Πυργελή και οι Εκδόσεις Πηγή σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Το Δέντρο της Αγάπης» του Γιώργου Θ. Κασαπίδη.

Ένα απόγευμα για όσους αγαπούν τα παραμύθια!

Στο σπίτι πολιτισμού της ΦΕΞ
Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 και ώρα 19.30

Εκτός από το συγγραφέα για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Βογιατζούλη Κατερίνα (εικονογράφος), Μουρατίδης Δημήτρης (συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος), Αφεντουλίδου Άννα (συντονίστρια εκπαίδευσης για την αειφορία Α.Μ.Θ., Διδάκτωρ Τ.Ε.Ε.Π.Η. Δ.Π.Θ.)

Το Βιβλίο “Το Δέντρο της Αγάπης
Κι αν ήτανε, μία φορά κι έναν καιρό, Εκείνη και Εκείνος
Κι αν έμοιασε η ζωή τους -έστω για λίγο- παραμύθι
Κι αν έγινε η αγάπη τους, δέντρο ψηλό στου ήλιου τα μάτια
Κι Εκείνη το πότιζε, το χάιδευε…
Κι Εκείνος το σκάλιζε, το φίλαε…
Κι αν ήμασταν, εγώ κι εσύ, στη θέση τους
Αν ήταν, μια Εύα κι ένας Αδάμ
Και τα ίδια χέρια παύανε ν’ αγαπούνε
Παύανε τα χείλη να φιλάνε
Παύαν να τραγουδάνε

Πόσο καιρό αλήθεια, ‘κείνο το Δέντρο της Αγάπης, θ’ άντεχε;
Χίλια και δυο πουλιά δακρύζουν, κλαίνε τώρα…

Ο συγγραφέας Γιώργος Θ. Κασαπίδης

Γεννήθηκε στη Νάουσα το 1974 σε μια προσφυγογειτονιά που έμπαζε αγάπη. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Γράφει ποιήματα, παραμύθια, στίχους, διηγήματα, θεατρικά κείμενα. Έκανε ραδιόφωνο για 3 χρόνια. Κάνει θέατρο από μαθητής έως και σήμερα. Είναι συνιδρυτής της «αίρεσις» ΑΜΚΕ 2007, η οποία ασχολείται κατά βάση με το θέατρο. Παρακολούθησε σεμινάρια-μαθήματα φωτογραφίας, ζωγραφικής, κόμικ. Κείμενά του και φωτογραφίες του έχουν αναρτηθεί στο arive.gr και στο rejected.gr, πολιτιστικά site της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης αντίστοιχα. Συνεχίζει να συνεργάζεται μαζί τους.Έχει κάνει μια αυτοέκδοση τον Δεκέμβρη του 2016, το παραμύθι «Η Κουκίδα, το Στίγμα κι ο Αέρας», του οποίου τα έσοδα διατέθηκαν στο «Υφάδι» – σύλλογος γονέων και φίλων ΑΜΕΑ Νάουσας.Τον Μάιο του ’18, το διήγημά του ‘’…βράδιασε και πού θα μείνω’’ κατέκτησε την τρίτη θέση σε διαγωνισμό του εκδοτικού οίκου iWrite. Έχει γράψει τα σενάρια και σκηνοθέτησε… τα τέσσερα τελευταία τρέιλερ των θεατρικών έργων ‘’Ο Επιθεωρητής έρχεται’’ του J.Prestley, ‘’Le Prenom’’ των Al.De La Patellire και M.Delaporte , ‘’The lying kind’’ του Anthony Neilson και ‘’Ο Μαρξ στο Σόχο’’ του Howard Zinn, για λογαριασμό της «αίρεσις». Ένα ακόμα παραμύθι , ένα μυθιστόρημα, μια σειρά διηγημάτων του κι ένα θεατρικό μονόπρακτο, ανυπομονούν να εκδοθούν.

Date

Σάββατο 7 Μαρ 2020

Time

19:30

Cost

Ελεύθερη Είσοδος

Τοποθεσία

Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ
Μαυρομιχάλη 5, Ξάνθη
Κατηγορίες
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.