“Η ώρα του κώδικα”στη Δημοτική Πινακοθήκη Αλεξανδρούπολης

Ο Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης (ΣΤΕΘ) στο πλαίσιο της παγκόσμιας εβδομάδας εκπαίδευσης στην επιστήμη υπολογιστών (9 – 15 Δεκ), οργανώνει την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 στις 11:00 π.μ., εκδήλωση για την «Ώρα του Κώδικα» (Hour of Code) στο ανακαινισμένο κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης (Τζαβέλλα 8, πλατεία αστικών, Αλεξανδρούπολη).

Η εκδήλωση είναι ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, όλες και όλους όσοι θα ήθελαν να μάθουν να προγραμματίζουν εύκολα απλές και χρηστικές εφαρμογές για καθημερινή χρήση.

Η εκδήλωση γίνεται με την υποστήριξη του παγκόσμιου κινήματος «Η Ώρα του Κώδικα» (Hour of Code), την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA), το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης (ΣΕΑΘ) και το Δήμο Αλεξανδρούπολης.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι μικροί και μεγάλοι να έχουν ευκαιρία να γνωρίσουν την επιστήμη υπολογιστών και να γράψουν συνεργατικά το πρώτο τους πρόγραμμα. Η «ώρα του κώδικα» είναι μια εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών, σχεδιασμένη να απομυθοποιεί τον κώδικα και να δείξει ότι ο καθένας μπορεί να μάθει εύκολα (μέσα σε μια ώρα) πώς να αρχίσει να προγραμματίζει.

Φέτος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) και τον διαγωνισμό «Mission Zero» η «ώρα κώδικα» στην Αλεξανδρούπολη, συναντά το διάστημα. Ο διαγωνισμός Mission Zero προσφέρει σε μαθητές και νέους την ευκαιρία να γράψουν ένα πρόγραμμα υπολογιστή, το οποίο θα εκτελεστεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Παράλληλα, θα σας δείξουμε πώς με τις ίδιες βασικές γνώσεις και χαμηλού κόστους εξοπλισμό, μπορείτε να αναπτύξετε εύκολα ενδιαφέρουσες, έξυπνες εφαρμογές για την καθημερινή σας ζωή: από έξυπνες μπρίζες και συναγερμούς, μέχρι θερμόμετρα και διακόπτες.

Ο Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης με την Ώρα του Κώδικα 2019 συνεχίζει την πετυχημένη πορεία του στην εκπαίδευση νέων στον προγραμματισμό και την τεχνολογία. Με την καθοδήγηση του ΣΤΕΘ, η ομάδα τεσσάρων νέων, των Space Kludgers, προκρίθηκε στην δεύτερη φάση του φετινού διαγωνισμού της ESA Astro PI Mission Space Lab και ετοιμάζει τώρα κώδικα για ένα επιστημονικό πείραμα που θα τρέξει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό την άνοιξη του 2020.

Ελάτε να γράψουμε μαζί κώδικα, από τη Γη μέχρι τ’ αστέρια!

Για περισσότερες πληροφορίες :

https://hourofcode.com/gr

Μάθετε περισσότερα στα  
https://www.techthrace.com/ και https://astro-pi.org/el/missions/mission-zero/  

Σχετικά με το Σύλλογο Τεχνολογίας Θράκης 

Ο Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης είναι μη κερδοσκοπικός σύλλογος, ιδρύθηκε το 2017 στην Αλεξανδρούπολη από ενθουσιώδες χρήστες τεχνολογίας, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. 

Βασικός σκοπός του συλλόγου είναι η προώθηση της επιστήμης, της τεχνολογίας, των επικοινωνιών και της εκπαίδευσης στην τοπική κοινωνία, η συνέργεια με άλλους φορείς και πρόσωπα σε θέματα τεχνολογίας, η καθοδήγηση και συμβουλευτική πιθανών μελλοντικών επιχειρηματιών και η παραγωγή και διάδοση ανοιχτού λογισμικού και ανοιχτών δεδομένων. 

Οι δράσεις του συλλόγου συμπεριλαμβάνουν: εκπαιδευτικά σεμινάρια και ανοιχτές ομιλίες, δωρεάν σεμινάρια στον προγραμματισμό, εργαστήρια πάνω σε πρωτοποριακό hardware και κατασκευές, εβδομαδιαία ανεπίσημη συνάντηση πάνω σε θέματα τεχνολογίας (brownbag), δημιουργία τεχνολογική γωνιάς (κοινός χώρος για συναντήσεις και πειραματισμό πάνω στην τεχνολογία). 

Μάθετε περισσότερα στο https://www.techthrace.com/  

Σχετικά με το code.org 

Η code.org είναι ένας παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός με βασικούς σκοπούς τον εκδημοκρατισμό της έννοιας της ψηφιακής τεχνολογίας, την επέκταση της συμμετοχής στην επιστήμη των υπολογιστών και την αύξηση της συμμετοχής των γυναικών. Το όραμά του είναι ότι κάθε μαθητής σε κάθε σχολείο έχει την ευκαιρία να μάθει προγραμματισμό υπολογιστών.  

Μετά την έναρξή του το 2013, η code.org διοργάνωσε την καμπάνια Hour of Code – η οποία έχει εισαγάγει πάνω από 100 εκατομμύρια φοιτητές στην επιστήμη της πληροφορικής μέχρι σήμερα.  

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτεhttp://code.org και http://hourofcode.com/el  

Date

Κυριακή 15 Δεκ 2019

Time

11:00

Cost

Ελεύθερη Είσοδος

Τοποθεσία

Δημοτική Πινακοθήκη Αλεξανδρούπολης
Τζαβέλλα 8,68100 Αλεξανδρούπολη
Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης

Διοργανωτής

Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης
Phone
694 529 5203
Email
grammateas.steth@gmail.com
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.