«Θαλάσσιος γραμματισμός, πολυτέλεια ή αναγκαιότητα;»: ομιλία του Α. Μόγια στο Καπνομάγαζο

Η Σχολή Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης σας προσκαλούν στην ομιλία του επίκουρου καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Αθανάσιου Μόγια με θέμα «Θαλάσσιος γραμματισμός. Πολυτέλεια ή αναγκαιότητα; ».

Ο κ. Αθανάσιος Μόγιας είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Δ.Π.Θ. όπου και διδάσκει αντικείμενα που εντάσσονται στο πεδίο της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη.


Διδάσκει σε 2 Προπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών στο ΔΠΘ (ΠΤΔΕ και ΤΕΕΠΗ) και σε 3 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, δύο εκ των οποίων στα παραπάνω Τμήματα και ένα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στην εκπαίδευση μελλοντικών εκπαιδευτικών και εν ενεργεία εκπαιδευτικών Α/βαθμιας και Β/βαθμιας σε γενικότερα ζητήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και σε ειδικότερα ζητήματα που σχετίζονται με ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πεδίο που είναι ο «Θαλάσσιος Γραμματισμός».
Συνεργάζεται ιδιαίτερα στενά με επιστήμονες Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και Ερευνητικών Ινστιτούτων της ημεδαπής και αλλοδαπής, συμμετέχοντας ενεργά στην επιστημονική συζήτηση στον κλάδο του με συστηματικές
δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά κύρους και με τη σταθερή παρουσία του σε συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Κατά την παρούσα περίοδο συντονίζει μια μεγάλη προσπάθεια συνεργασίας 10 Μεσογειακών χωρών με σκοπό την αποτύπωση των γνώσεων και στάσεων μαθητών Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης σε ζητήματα Θαλάσσιου Γραμματισμού.

Αθανάσιος Μόγιας επίκουρος καθηγητής ΔΠΘ
Δευτέρα 9 Μαρτίου, ώρα 18.30 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

Date

Δευτέρα 9 Μαρ 2020

Time

18:30

Cost

Ελεύθερη Είσοδος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

Τοποθεσία

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης "Καπνομάγαζο"
Αίνου 46, Αλεξανδρούπολη
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.