“Ο συνταγματάρχης πουλί” Θεατρική παράσταση από την ομάδα «Παράβασις» στην Καπναποθήκη της ΦΕΞΗ θεατρική ομάδα της ΦΕΞ «παράβασις» παρουσιάζει το έργο του Μπόιτσεφ Χρίστο, “Ο συνταγματάρχης πουλί”, το Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019
[21.00] στην καπνΑποθηκη της ΦΕΞ (Πλάτωνος 27) .

Σχετικά με το έργο
Ένα απομονωμένο ψυχοθεραπευτήριο στην καρδιά των Βαλκανίων, 200 χιλιόμετρα μακρυά από τον πόλεμο της Βοσνίας. Λίγα ιδιότυπα αλλά διόλου επικίνδυνα περιστατικά και μία ψυχίατρος που αναγνωρίζει την ύπαρξη αλήθειας και κανόνων στο παράλογο παιχνίδι των ασθενών της. Στήνουν ένα δικό τους κόσμο μέσα στον οποίο μπορούν να ζουν ως φυσιολογικοί άνθρωποι, τη στιγμή που η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύεται παρανοϊκή.
Μία μαύρη κωμωδία που κινείται ανάμεσα στη λογική και την τρέλα, ανατρέποντας την έλλογη τάξη που επιβάλλει η κάθε κοινωνία, αλλά και ένα καυστικό σχόλιο για τη θέση και το ρόλο των πρώην ανατολικών χωρών μετά την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για την ομάδα μας το έργο λειτούργησε ως μία υπόμνηση για την ανθρώπινη ύπαρξη που όταν αποπειράται να δικαιωθεί, η μοναδικότητα της αλήθειας και τα όρια ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα χάνονται.

Σκηνοθεσία: Λία Δαμιανάκη
Ηθοποιοί: Δημήτρης Εξίογλου – Ποπώφ (Τιτς)
Δήμος Κουρτέσης – Σουκρή (δεκανέας)
Δημήτρης Μπαλουκίδης – Πένεφ (κλέφτης)
Σαμπάν Σιράκ – Φετίσοφ (συνταγματάρχης)
Εύη Τριανταφυλλίδου – ψυχίατρος
Λεμονιά Τσεκούρα – Ιβάνοβα (ηθοποιός)
Άννα Τσερμπάκ – Πέπα (Αντόνοβα)
Ήχος – Φωτισμός: Μίνα Καλεντζίου

Date

Σάββατο 16 Νοέ 2019 - Κυριακή 17 Νοέ 2019

Time

21:00

Τοποθεσία

ΚαπνΑποθήκη της ΦΕΞ
Πλάτωνος 27, 671 31 Ξάνθη
Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης

Διοργανωτής

Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης
Phone
2541 025421
Email
fexanthis@gmail.com
Website
http://www.fex.org.gr
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.