Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ισίδωρου Ζουργού στην Ξάνθη

Ο Σύλλογος Φίλων Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης, το ιδιωτικό σχολείο ΑΞΙΟΝ, το βιβλιοπωλείο Πυργελή και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 στις 19:00 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ισίδωρου Ζουργού «Οι ρετσίνες του βασιλιά».

Παρουσιάζουν το βιβλίο και συζητούν με τον συγγραφέα οι Μαρίνα Αλατά, φιλόλογος, και οι συγγραφείς Ελένη Καλαϊτζή-Οφλίδη και Συμεών Οφλίδης.

«Κάποιο απόγευμα του φθινοπώρου, ένας ηλικιωμένος άντρας κάνει την εµφάνισή του στο χωριό. Μερικοί τον αναγνωρίζουν και ισχυρίζονται πως τον είχαν δει τον προηγούµενο χειµώνα να επιθεωρεί τις εργασίες στον πύργο, αυτόν που στέκεται στο τέρµα της µεγάλης ανηφόρας.

Οι “Ρετσίνες του βασιλιά” είναι ένα µυθιστόρηµα νόµισμα. Στη µια του όψη ένας αναμαλλιασμένος γέροντας που κάποτε ήταν βασιλιάς. Στην άλλη ένας κοιλαράς που µοιάζει να είναι ο Γαργαντούας ή ένας γεωργός που χαµογελάει βαστώντας στο χέρι ένα κρασοπότηρο.

Ο αφηγητής στρίβει το νόμισμα στον αέρα, κι αυτό, καθώς περιστρέφεται, φανερώνει µέσα από γράμματα και µυστικά οικογενειακές ιστορίες και εικόνες µιας χώρας αµήχανης, βουτηγμένης στην ανεργία και στη νέα µετανάστευση.

Στη διάρκεια ενός χρόνου –όσο κρατάει το µυθιστόρηµα–, πίσω απ’ τις κουρτίνες της κάθε µέρας ελλοχεύει ο σαιξπηρικός κόσμος ως αδιάγνωστη ασθένεια: πύργοι, βασιλιάδες, κόρες, γελωτοποιοί, εξουσία, προδοσία, αίμα…

Όλα αυτά ώσπου το νόμισμα να πέσει στη γη, εκεί στη χθόνια σαγήνη της γονιμότητας και του τάφου. Εκεί στο χώμα-χωριό ο γερο-Έξαρχος, ο επισκέπτης του φθινοπώρου, καθώς τον αποδομεί ο χρόνος, παίζει το τελευταίο του χαρτί. Στο καφενείο, µπρος στα µεθυσµένα γέλια, εκλιπαρεί για την τελευταία ευκαιρία που θα του χαρίσει την ανακαίνιση του κόσμου µέσα από τη θαλπωρή του κρασιού, της σάρκας και της αγάπης».

Βρείτε το βιβλίο: http://bit.ly/32HSi1L

Date

Σάββατο 7 Δεκ 2019

Time

19:00

Τοποθεσία

Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης
Κεντρική Πλατεία, 671 00 Ξάνθη
Κατηγορίες
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.