Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου “Σαν Αλ Σουρ και Κοκτώ” της Χρύσας Καραμήτρου στην Κομοτηνή

Το παιδικό βιβλίο Σαν Αλ Σουρ και Κοκτώ και η συγγραφέας του Χρύσα Καραμήτρου ταξιδεύουν στην Κομοτηνή και το Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο

Παιδική Παρουσίαση:
“Σαν Αλ Σουρ και Κοκτώ” (εκδ. Ακυβέρνητες Πολιτείες)
Αφήγηση: η συγγραφέας Χρύσα Καραμήτρου

Εισήγηση: ο συγγραφέας & θεατρολόγος Γιώργος Λυμπέρης

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους γονείς

(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ο νεαρός παπαγάλος Σαν Αλ Σουρ μετά από ένα δύσκολο κι επικίνδυνο ταξίδι ξυπνάει στην όμορφη Ρεματιά, χιλιάδες μίλια μακριά από τον τόπο του. Το τροπικό δάσος, όπου μεγάλωσε, καταστράφηκε από τους ανθρώπους και τον πόλεμο. Τώρα πια ο Σαν Αλ Σουρ επιθυμεί μια ήρεμη κι αρμονική ζωή με τους κατοίκους της Ρεματιάς, κάτι που αρχικά δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς οι περισσότεροι αντιδρούν στην παρουσία του. Στις δυσκολίες θα του συμπαρασταθεί η καλόκαρδη και θαρραλέα δεκαοχτούρα, Κοκτώ Ντεκαοκτώ, που θα πάρει αμέσως το μέρος του. Δυναμική και δίκαιη, εξίσου περιθωριοποιημένη όμως από τους κατοίκους της Ρεματιάς, αποδιωγμένη και ξένη στον ίδιο της τον τόπο, θα υπερασπιστεί τον παπαγάλο μέχρι το τέλος.

Βιογραφία συγγραφέα

Η Χρύσα Καραμήτρου κατάγεται από την Αδριανή Δράμας. Γεννήθηκε από μετανάστες γονείς στο Έσλιγκεν της Γερμανίας, αλλά σύντομα επέστρεψε με την οικογένειά της στην Ελλάδα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και έπειτα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποίησε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές σε θέματα Εκπαίδευσης και Κοινωνικού Αποκλεισμού. Από το 2007 ζει στην Αθήνα, όπου εργάζεται ως δασκάλα στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αρθρογραφεί για εκπαιδευτικά, κοινωνικά και πολιτικά θέματα σε περιοδικές εκδόσεις και στο διαδίκτυο. Το βιβλίο “Σαν Αλ Σουρ και Κοκτώ” είναι το πρώτο της παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο.

Date

Σάββατο 7 Δεκ 2019

Time

12:00 - 14:00

Ετικέτες

οικογένεια

Τοποθεσία

Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο
Δημοκρίτου 7Α Κομοτηνή
Κατηγορίες
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.