Χριστουγεννιάτικο θεατρικό παιχνίδι για παιδιά στην Αλεξανδρούπολη

Η εταιρία θεάτρου Hippo Theatre Group παρουσιάζει το θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Το πνεύμα των Χριστουγέννων». Πρόκειται για μια διαδραστική αφήγηση βασισμένη στο ομώνυμο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Charles Dickens.

Το πρόγραμμα παρουσιάζεται σαν ένα συμμετοχικό θεατρικό παιχνίδι. Τα παιδιά θα ακούσουν τμηματικά την ιστορία, θα συμμετέχουν στην εξέλιξη της δράσης, θα επιδοθούν σε κινητικά παιχνίδια, θα τραγουδήσουν, θα χορέψουν, θα εμπλακούν σε ελεύθερους και σε κατευθυνόμενους αυτοσχεδιασμούς και γενικά θα περάσουν από όλη εκείνη την γκάμα των δραστηριοτήτων που συνθέτουν την πολυποίκιλη παλέτα του θεατρικού παιχνιδιού.

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή και επεξεργάζονται έννοιες όπως φιλαργυρία, αλληλεγγύη, κοινωνική ευαισθησία, απομόνωση, μοναξιά συντροφικότητα.

Κάποιοι από τους βασικούς ρόλους της ιστορίας – όπως ο θρυλικός Εμπενάιζερ Σκρουτζ ενσαρκώνονται από τους εμψυχωτές της ομάδας Hippo, ενώ άλλους τους παίζουν, με την βοήθεια των εμψυχωτών τα ίδια τα παιδιά!

Παίζουν/εμψυχώνουν: Σίσσυ Ιγνατίδου, Νίκη Πεταλά, Αλέξανδρος Ράπτης
Σχεδιασμός εκπαιδευτικού προγράμματος: Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης, Καλλιόπη Φύκαρη
Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου
Κείμενο – Παραγωγή: Hippo Theatre Group (Φώτης Δούσος, Αλέξανδρος Ράπτης)

Διάρκεια προγράμματος: 60 λεπτά.

Ηλικίες: 5-11 ετών

Ο απώτερος στόχος του προγράμματος είναι εκπαιδευτικός, αλλά και ψυχαγωγικός. Τα παιδιά μαθαίνουν να προσφέρουν και αντιλαμβάνονται τη σημασία που έχει η αγάπη προς τους συνανθρώπους. Το μήνυμα δεν αφορά μόνο για τις μέρες των Χριστουγέννων, αλλά είναι πανανθρώπινο και διαχρονικό. Μέσα από το πρόγραμμα μας εντείνεται η απόλαυση της συμμετοχικότητας και της δημιουργίας, το ευεργετικό παιχνίδισμα της φαντασίας με την σωματική εμπλοκή και η χαρά της δράσης μέσα σε ένα ασφαλές πλαίσιο αποδοχής, αλληλεγγύης και συναισθηματικής πληρότητας!

Είσοδος 5 ευρώ/ άτομο
Μην ξεχάσετε να κάνετε κράτηση! Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Για διευκρινήσεις και δηλώσεις συμμετοχής παρακαλώ επικοινωνήστε στο 2551020116 και στο 6976901218

Date

Κυριακή 22 Δεκ 2019

Time

13:00

Cost

5 ευρώ/ άτομο

Ετικέτες

παιδιά δημοτικού
Art attack axd

Τοποθεσία

Art attack axd
Μηδείας 2 Αλεξανδρούπολη
Κατηγορίες
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.