“Ανάμεσα σε δύο αυτοκρατορίες: Μεταναστεύοντας από τα Βαλκάνια στην Κεντρική Ευρώπη (17ος αι.-αρχές 19ου αι.).” : Ομιλία του Ι. Μαντούβαλου στο Καπνομάγαζο

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Θράκης διοργανώνει τον Β’ κύκλο ομιλιών από πανεπιστημιακούς καθηγητές και φιλοξενεί τον κ. Ίκαρο Μαντούβαλο, μέλος ΔΕΠ στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου και ώρα 18:30 .Το θέμα της ομιλίας είναι:
Ανάμεσα σε δύο αυτοκρατορίες: Μεταναστεύοντας από τα Βαλκάνια στην Κεντρική Ευρώπη (17ος αι.-αρχές 19ου αι.).”

Ο Ίκαρος Μαντούβαλος είναι πτυχιούχος Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1995). Έλαβε το μεταπτυχιακό (2000) και το διδακτορικό του δίπλωμα (2007) στη Νέα Ελληνική Ιστορία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ μέρος των μεταπτυχιακών του σπουδών πραγματοποίησε στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Μετά την ολοκλήρωση της μεταδιδακτορικής του έρευνας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, απασχολήθηκε ως διδάσκων με σύμβαση (ΠΔ 407/80) στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (2009-2010). Εργάσθηκε επίσης σε ερευνητικά προγράμματα στην Ακαδημία Αθηνών και στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, ενώ έχει διεξαγάγει έρευνα σε αρχεία και βιβλιοθήκες της Κεντρικής Ευρώπης (Αυστρίας και της Ουγγαρίας). Από το 2008 διδάσκει ως μέλος ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και από το 2010 διδάσκει ως μέλος ΔΕΠ στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και οι δημοσιεύσεις του επικεντρώνονται στη Νεότερη Ελληνική Κοινωνική και Οικονομική Ιστορία, κυρίως σε ζητήματα που άπτονται της ιστορίας των ελληνικών παροικιών στην Κεντρική Ευρώπη (17ος-19ος αι.), της μετανάστευσης, καθώς και της ιστορίας των επιχειρήσεων, της οικογένειας, της εκπαίδευσης και των πόλεων.

Date

Τετάρτη 15 Ιαν 2020

Time

18:30

Cost

Ελεύθερη Είσοδος
Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

Τοποθεσία

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης "Καπνομάγαζο"
Αίνου 46, Αλεξανδρούπολη
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.