“Ας μιλήσουμε”: δράση του Emerge με τον Στέλιο Ανατολίτη

Τo Emerge Pop Up Συμμετοχικό Μουσείο σας προσκαλεί στην ομιλία με τον ηθοποιό/κωμικό/συγγραφέα Stelios Anatolitis
Στόχος του EMERGE είναι να φέρει στην επιφάνεια το ζήτημα της φροντίδας της ψυχικής υγείας, από απλούς καθημερινούς ανθρώπους, μέσα από την τέχνη.
Θεωρούμε πως το έργο του Στέλιου Ανατολίτη, ειδικά οι τελευταίες δύο παραστάσεις στο χώρο του stand up comedy πραγματεύονται και αυτό το θέμα.

Λίγα λόγια από τον Στέλιο:

Στα πλαίσια αυτού, θα βρίσκομαι κι εγώ εκεί στις 27/6 για να μιλήσουμε για τη διπολική διαταραχή, την εμπειρία μου, ως μη ειδικός, με τα κλασικά, ομιλία και ερωτήσεις. Κοινώς, χωρίς τον ξύλινο λόγο της ψυχιατρικής που εμένα μου αρέσει πάρα πολύ, αλλά ο πολύς κόσμος δεν πολυψήνεται που κι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσουμε.

Έχω σκοπό να βαρέσω με σφυρί όσο μπορώ, να μιλήσουμε για τις αόρατες αναπηρίες κι όχι τις αναπηρίες που όλοι ξέρουμε, για την ψυχική ασθένεια ως μακροχρόνια νόσο κι όχι ως την αιτία όσων διαβάζουμε στις εφημερίδες. Ο στόχος μου είναι να φύγει αυτό το βαρύ φορτίο του στίγματος για μία ώρα που θα τα συζητάμε και όσοι έρθουν να δουν την διπολική διαταραχή αλλά και όλες τις ψυχικές ασθένειες με άλλο μάτι αλλά και να εξηγήσω για ποιό λόγο δεν μπορώ να μείνω σιωπηλός γι’ αυτό που μου συνέβη, ειδικά από τη στιγμή που έχω δημόσιο βήμα.

Θα είναι ωραία, ενημερωτικά και ελπίζω αστεία.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται από την Ελληνική Κυβέρνηση για το COVID-19.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί live απο τη σελίδα του Emerge Pop Up Participatory Museums

Συνεργάτες του EMERGE

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος

Με την υποστήριξη:

Το project “Emerge” υποστηρίζεται από το “START – Create Cultural Change”, ένα πρόγραμμα του Ιδρύματος Robert Bosch Stiftung, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων, και υποστηρίζεται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Date

Σάββατο 27 Ιούν 2020

Time

21:00 - 22:30
Art Gallery Cafe

Τοποθεσία

Art Gallery Cafe
Σκρα 2-4, 68100 Αλεξανδρούπολη
Κατηγορίες
Emerge pop up participatory museum

Διοργανωτής

Emerge pop up participatory museum
Email
emerge.popupmuseums@gmail.com
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.