Αφιέρωμα στην ηθοποιό Μόνικα Βίτι από την Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ

Ο κινηματογράφος των δημιουργών:
Υπάρχει ένας κινηματογράφος σπουδαίος κι αγαπημένος, που η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ προβάλλει με σεβασμό στη δημιουργία. Υπάρχει ένας κινηματογράφος που είναι ωραίος, με τη σκοτεινή αίθουσα, τη μεγάλη οθόνη και το σινεφίλ κοινό. Ένας κινηματογράφος που αναρωτιέται, που γοητεύει, που συγκινεί και συνεπαίρνει. Είναι ο Κινηματογράφος των Δημιουργών. Οι Τρίτες της Κινηματογραφικής Λέσχης της ΦΕΞ 2020
Σχεδιασμός-Επιμέλεια: Γιώργος Μπακαλίδης

Τις Τρίτες 4 -11- 18 & 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ [21.00] στο Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης
Αφιέρωμα στην ηθοποιό Μόνικα Βίτι (Monica Vitti, 1931-) Η Μόνικα δεν θυμάται πια

Η Μόνικα Βίτι είναι Ιταλίδα ηθοποιός και σεναριογράφος. Γεννήθηκε το 1931 στη Ρώμη. Πρωταγωνίστησε σε ταινίες του Λουίς Μπουνιουέλ, του Ντίνο Ρίζι, του Μάριο Μονιτσέλι, όμως έγινε γνωστή κυρίως από τις ταινίες του Μικελάντζελο Αντονιόνι, του οποίου ήταν καλλιτεχνική μούσα και σύντροφος.Ηθοποιός με Η κεφαλαίο, με δικό της χάρισμα και προσωπικότητα.


Με εκπληκτικό παράστημα, πέρα από «κανόνες», με ατέλειες που κατέληγαν σε γοητευτικά προτερήματα, με μια «πέτρινη» φωνή γεμάτη ποίηση. Ιδανικά κομψή, μια αξεπέραστη κινηματογραφική προσωπικότητα που υπερέβη την ίδια της την ωραιότητα, χάρη σε ένα φινετσάτο χιούμορ και έναν σαρωτικό αυτοσαρκασμό που εκπλήσσει για γυναίκα. Στα μάτια μας, η πιο όμορφη και στυλάτη ξανθιά της μεγάλης οθόνης.


Οι στιγμές που μας χάρισε ομορφαίνουν τη ζωή μας. Μοναδική Κλαούντια στην Περιπέτεια (1960), μεθυστική Βαλεντίνα στη Νύχτα (1961), αγαλμάτινη στην Έκλειψη, (1962), νευρωτική και ποθητή στην Κόκκινη Έρημο (1964), εκπληκτική σε περισσότερες από 50 ταινίες στη φιλμογραφία της.
Έχει λάβει πολλά βραβεία, μεταξύ αυτών 9 βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο, 11 ιταλικές Χρυσές Σφαίρες, μία Χρυσή Άρκτο καλύτερης ηθοποιού και τον Τιμητικό Χρυσό Λέοντα για την προσφορά της στον κινηματογράφο.
Εδώ και μερικά χρόνια είναι σαν έχει περάσει ένα σφουγγάρι και να έχει σβήσει όλη της τη μνήμη.

Date

Τρίτη 4 Φεβ 2020

Time

21:00 - 23:00
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Τοποθεσία

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη
Κατηγορίες
Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης

Διοργανωτής

Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης
Phone
2541 025421
Email
fexanthis@gmail.com
Website
http://www.fex.org.gr
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.