Βιβλιοπαρουσίαση: “Δυό διαφορετικές μέρες” του Τάσου Κωνσταντινίδη

Η παρουσίαση – εκδήλωση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Καπναποθήκη Π, αίθουσα ¨Βιργινία Τσουδερού¨, τη Δεύτερα 23 Δεκεμβρίου 2019 στις 18:30.

   Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

  • Ιωάννης Μπούτος – Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξάνθης
  • Μαρία Τέη – Αναπληρώτρια προϊσταμένη της Δ/νσης Παρ/τος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης – Απόφοιτος του τμήματος φιλοσοφίας παιδαγωγικής ψυχολογίας με ειδίκευση την ψυχολογία
  • Περικλής Καλογιάννης – Υπεύθυνος Ακαδημιών ΠΑΕ Ξάνθης Α.Ο – Διευθυντής του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης
  • Θανάσης Μουσόπουλος – Φιλόλογος – Συγγραφέας

Το βιβλίο αυτό φέρνει στο φως τον  κόσμο  της αγάπης, που η ρουτίνα της καθημερινότητας  μας κάνει να τον ξεχνάμε . Φέρνει στο φως την σκληρή πλευρά της ζωής  που στο τέλος την νικά η εμπιστοσύνη στον συνάνθρωπο μας. Φέρνει στο φως τον όμορφο κόσμο που μπορούμε να πλάσουμε αρκεί να σεβόμαστε τον συνάνθρωπο μας.

 

Ο ήρωας μας, προβληματίζεται συχνά και ψάχνει να βρει απαντήσεις. Οι καταστάσεις και οι περιπέτειες που αντιμετωπίζει τον κάνουν να αναρωτιέται γιατί ο κόσμος που ζούμε είναι τόσο σκληρός. Βρίσκει το θάρρος να αναγνωρίσει και να σεβαστεί την διαφορετικότητα και στο τέλος τα καταφέρνει με τον μοναδικό, δικό του τρόπο.

Ο μικρός Παναγιώτης ας μας κάνει να αναλογιστούμε όλοι μας ότι η  δύναμη βρίσκεται στις διαφορές, όχι στις ομοιότητες.  Όλοι γεννιόμαστε ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα  δικαιώματα. Ας αφήσουμε την αγνή ψυχή των παιδιών να μας οδηγήσει σε έναν όμορφο κόσμο γεμάτο αγάπη.

 Την εικονογράφηση του βιβλίου έκανε η Μάρθα Αποστολίδου και το εξώφυλλο είναι του Στέφανου Κωνσταντινίδη.

Όλα τα έσοδα του βιβλίου θα δοθούν στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Καβάλας (πρώην ορφανοτροφείο Καβάλας) και στο  Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας (πρώην ορφανοτροφείο Δράμας).

Το βιβλίο θα το βρείτε στο βιβλιοπωλείο της κ. Δήμητρας Πυργελή, Ανδρέα Δημητρίου 57, τηλ. 25410 72363 με τιμή πώλησης 5 ευρώ.

    Για ηλεκτρονικές παραγγελίες στο dyodiaforetikesmeres@gmail.com

Date

Δευτέρα 23 Δεκ 2019

Time

18:30

Cost

Ελεύθερη Είσοδος

Ετικέτες

ενήλικοι

Τοποθεσία

Ιδρυμα Θρακικης Τεχνης Και Παραδοσης
Καπνεργατών 9, Ξάνθη, 67100 Ξάνθη
Κατηγορίες
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.