Βιβλιοπαρουσίαση: ποιητική συλλογή«Επαγγελματικός προσανατολισμός» του Ιωάννη Πανουτσόπουλου σε Σουφλί, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, στις 7μμ, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης θα γίνει η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Ιωάννη Πανουτσόπουλου «Επαγγελματικός προσανατολισμός» ενώ η παρουσίαση θα προηγηθεί στο Σουφλί στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού της οικογένειας Γιώργου Τσακίρη την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου ώρα 7μμ πάντα με την υποστήριξη και τη συνεργασία του Βιβλιοπωλείου ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗΣ-ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΚΑΡΛΑΚΙΔΟΥ


Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου στις 6μμ το ποιητικό έργο του Ιωάννη Πανουτσόπουλου θα παρουσιασθεί στην Κομοτηνή στο Μπαρ ΟΧΤΩ από το Βιβλιοπωλείο ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ


Η τριήμερη ποιητική διαδρομή πλαισιώνεται από τραγουδισμένη ποίηση και αγαπημένα τραγούδια τόσο του συγγραφέα όσο και άλλων Ελλήνων ποιητών ενώ ποιήματα διαβάζουν ο συγγραφέας και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:
Ο «Επαγγελματικός προσανατολισμός» είναι μια ποιητική συλλογή που παρ’ ολίγον να συνταξιοδοτηθεί σε ένα σκοτεινό συρτάρι μαθαίνοντας να μπαλώνει υποδήματα και να πετυχαίνει την τσάκιση σε μια ζωή που δεν μπορεί να κρύψει τις ζάρες της. Είναι η άρση της μονιμότητας στη παρατεταμένη εφηβεία και η διατήρηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης για όποιον περάσει το εκατοστό έτος της ηλικίας. Είναι η ρέμπελη ζωή συνταγογραφημένη από συμβεβλημένο με την αιωνιότητα ποιητή και μια εξαγγελία πως το επάγγελμα που θα ακολουθήσετε ακόμα και αν δεν θα σας βοηθήσει να αποπληρώσετε τα δάνεια σας, μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα ζήσετε μια δανεική ζωή.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Ιωάννης Πανουτσόπουλος γεννήθηκε στην πόλη που υπερασπίστηκε ο Αισχύλος και έκανε τα πρώτα του βήματα στην οδό Ισμήνης, πλησίον της οδού Αντιγόνης και πάντα επί Κολωνώ.
Το 2010 κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο με τίτλο Τη νύχτα που ξυπνούσε η Αγνωστούπολη και το 2012 κυκλοφόρησε την ποιητική συλλογή Η Ωραία Κοιμωμένη / δύο μονόλογοι σε ένα όνειρο. Το 2015 το δοκίμιο Γιώργος Μαρκόπουλος, ο «σκοτεινός Αλφειός» της ελληνικής ποίησης και το 2017 το βιβλίο Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε / ποιητική αντιστοίχιση των Χαιρετισμών στη νεοελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις ΤΟΠΟΣ.
Στίχους του έχουν μελοποιήσει και ερμηνεύσει η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Τάσος Γκρους, ο Γιώργος Καζαντζής, ο Νότης Μαυρουδής, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο. Τάκης Μπίνης, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Ορφέας Περίδης, η Θ. Στίγγα κ.ά.
Για τις στιχουργικές του συνθέσεις έχει βραβευτεί το 1993 από την ΑΕΠΙ και το 2012 από τη Στέγη γραμμάτων και τεχνών του ιδρύματος Ωνάση.
Από το 1996 διατηρεί επί της οδού Ιπποκράτους το Παλαιοβιβλιοπωλείο Ίστωρ και παιδιόθεν την έγνοια και το πάθος για όσα αναιρεί ο χρόνος και όσα ανασταίνει η αγάπη μας.

Date

Παρασκευή 29 Νοέ 2019

Time

19:00

Cost

Ελεύθερη Είσοδος
Κατηγορίες
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.