Βιωματικό Εργαστήρι για γονείς με παιδιά στην εφηβεία από τη Φιλοπρόοδο Ένωση Ξάνθης

Η Εφηβεία είναι μια μακρά διαδικασία περάσματος από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, όπου το ζητούμενο είναι να βρει κάποιος τον εαυτό του και να συμμετέχει αυτόνομα στο κοινωνικό γίγνεσθαι πηγαίνοντάς μας όλους πιο μπροστά.

Για να τολμήσει να μπει σ’ αυτή τη διαδικασία ο έφηβος και να εξελιχθεί προσωπικά θα πρέπει να στηριχθεί σε γερές ρίζες, σε αρχές και παραδόσεις που χαρακτηρίζουν μια σταθερή κοινωνία. Στην εποχή μας όμως οι κοινωνικές αλλαγές είναι ραγδαίες και οι αξίες περνούν σοβαρή κρίση. Ο ρόλος λοιπόν των γονέων είναι καίριος, σημαντικός και αναντικατάστατος. Γιατί “Σπίτι είναι εκεί απ’ όπου ξεκινάμε”.

Πώς όμως οι γονείς θα πλησιάσουν και θα στηρίξουν τους εφήβους αφού αυτοί προτιμούν να απομονώνονται στη παρέα τους ή στο δωμάτιό τους ;
Αυτό θα επιχειρήσουμε στο Βιωματικό μας Εργαστήρι, μια γνωριμία με τον ψυχολογικό κόσμο του εφήβου, με τις ανάγκες του και τα προβλήματά του, μέσα από τα δικά μας βιώματα όταν είμασταν έφηβοι και μέσα από διηγήσεις δημιουργών όπως λογοτεχνών, σκηνοθετών και ειδικών της ψυχικής υγείας που μιλούν για το πώς βλέπουν οι έφηβοι τον κόσμο.

Με αφορμή επιλεγμένα αποσπάσματα από το βιβλίο ΩΔΗ…ΣΣΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΦΗΒΗΣ της Ε. Θεοδωρίδου, την ταινία THE OUTSIDERS του F. F. COPPOLA αλλά και με ελεύθερη συζήτηση με δικά μας θέματα θα ξεκινήσουμε τον Νοέμβριο με εβδομαδιαίες συναντήσεις που θα συντονίσει η Βασιλική Στυλιανίδου, παιδοψυχίατρος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σας περιμένουμε να ακούσουμε τις απόψεις σας για τους εφήβους που μας χρειάζονται!

1η συνάντηση: Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019
Ώρα : 18:00
Χώρος: Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης
Συμβολική συμμετοχή: 3€

Πληροφορίες εγγραφές :
Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης /πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986 fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr www.fex.org.grhttps://www.facebook.com/FEXANTHI

Date

Τρίτη 12 Νοέ 2019

Time

18:00

Cost

Συμβολική συμμετοχή: 3€
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Τοποθεσία

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη
Κατηγορίες
Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης

Διοργανωτής

Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης
Phone
2541 025421
Email
fexanthis@gmail.com
Website
http://www.fex.org.gr
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.