Η όπερα «Ο Ιπτάμενος Ολλανδός» ζωντανά στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης

Στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος “The Met:Live in HD” και σε συνεργασία με τον όμιλο “Antenna“, η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης θα προβάλει σε ζωντανή μετάδοση από τη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης την όπερα «Ο Ιπτάμενος Ολλανδός» σε μουσική του Ρίχαρντ Βάγκνερ στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 19.55 .

Ο διάσηµος µπασοβαρύτονος σερ Μπρυν Τέρφελ ερμηνεύει το ρόλο του βασανισµένου καπετάνιου του Ιπτάµενου Ολλανδού. Καράβι και πλήρωµα είναι καταραµένα να πλέουν στη θάλασσα έως τη ∆ευτέρα Παρουσία. Αλλά ο έρωτας βρίσκει τον τρόπο να γεννηθεί και να σώσει,ακόµα και σε απαγορευτικές συνθήκες. Ο µαέστρος Βαλέρι Γκέργκιεφ διευθύνει τη νέα παραγωγή της όπερας Der Fliegende Holländer, υπό το σκηνοθετικό βλέµµα του Φρανσουά Ζιράρ, ο οποίος το 2013 κατέπληξε τους µουσικόφιλους µε έναν Πάρσιφαλ που έθεσε κυριολεκτικά νέα δεδοµένα στον τρόπο παρουσίασης των βαγκνερικών έργων.

Ο Τζον Μακφάρλαν στήνει έναν σκηνικό κόσµο πλούσιο και πολυεπίπεδο, σαν µια τεράστια ελαιογραφία. Η ταλαντούχα γερµανίδα σοπράνο Ανια Κάµπε κάνει το ντεµπούτο της στη Met ως αφοσιωµένη Ζέντα, που η άδολη αγάπη της καταφέρνει να λυτρώσει τον καπετάνιο από την κατάρα. Ο µπάσος Φραντς Γιόζεφ Ζέλιγκ ερµηνεύει τον πατέρα της, Ντάλαντ, και ο τενόρος Σεργκέι Σκοροχόντοφ τον κυνηγό Έρικ, τον αγαπητικό που η Ζέντα προδίδει.

∆ηµιουργός αµφιλεγόµενων αριστουργηµάτων που παραµένουν στο επίκεντρο του σύγχρονου οπερατικού ρεπερτορίου, ο Ρίχαρντ Βάγκνερ (1813–1883) αναθεώρησε κάθε θεατρικό δεδοµένο και στα έργα του κατέστησε ισότιµους συνοµιλητές τη µουσική και το λόγο. Το καλλιτεχνικό του όραµα βασίστηκε στην έννοια του Gesamtkunstwerk, όπου η µουσική συνδυάζεται στενά µε το θέατρο, την ποίηση, την αρχιτεκτονική, τη ζωγραφική και άλλους τοµείς δηµιουργίας, συνθέτοντας µια συνολική µορφή τέχνης.

Σκηνοθεσία: François Girard, Σκηνικά: John Macfarlane, Κοστούμια: Moritz Junge, Σχεδιασμός φωτισμών: David Finn, Σχεδιασμός προβολών: Peter Flaherty, Χορογραφία: Carolyn Choa, Δραματουργία: Serge Lamothe, Ολλανδός: Sir Bryn Terfel, Ζέντα: Anja Kampe, Μαίρη: Μιόκο Φουτζιμούρα, Έρικ: Σεργκέι Σοροχόντοφ, Τιμονιέρης: David Portillo, Νταλαντ: Franz–Josef Selig, Μουσική διεύθυνση: Βαλέρι Γκέργκιεφ

Διάρκεια: 2 ώρες και 20 λεπτά

Ελληνικοί και Αγγλικοί υπότιτλοι

Είσοδος: 10-15 ευρώ

Date

Σάββατο 14 Μαρ 2020

Time

19:55

Cost

10-15 ευρώ

Τοποθεσία

Δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης
Λεωφόρος Δημοκρατίας 306, 68100 Αλεξανδρούπολη
Κατηγορίες
Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

Διοργανωτής

Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης
Email
http://www.kla.gr
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.