“Οι Αόρατοι Ρεπόρτερ” : Γνωριμία με τον συγγραφέα Άρη Δημοκίδη στο Βιβλιοπωλείο Πυργελή στην Ξάνθη

Οι Αόρατοι Ρεπόρτερ, του Άρη Δημοκίδη
“Οι δημοσιογράφοι της πιο σοβαρής και έγκυρης ηλεκτρονικής εφημερίδας συναντιόντουσαν κάθε μέρα, στα κρυφά, για να συζητήσουν τις ειδήσεις της στιγμής. Ποτέ δεν είχαν μιλήσει σε κανέναν για τους ΑΟΡ- ήταν το μεγάλο τους μυστικό. Και μιας και κανένας τους δε νοιαζόταν να γίνει διάσημος, δεν είχαν καμία δυσκολία στο να κρατήσουν κρυφά όλα αυτά που έκαναν…”

Μια ομάδα (παιδιών) υπεράνω πάσης υποψίας. Ο Φίλιππος ο αρχηγός τους, η Νάσια η φωτογράφος, η Ελένη η ντετέκτιβ, ο Στάθης ο κομπιουτεράς και η Μυρτώ η ηθοποιός, αλλά και άλλα παιδιά που συμμετέχουν στην εύρεση της αλήθειας. Αυτά τα παιδιά έχει επιλέξει ο συγγραφέας Άρης Δημοκίδης ως μέλη μιας ομάδας νεαρών ερευνητών, ντετέκτιβ, δημοσιογράφων ή ρεπόρτερ όπως φανερώνει ο τίτλος της σειράς, οι οποίοι μας ξεναγούν στον κόσμο της αποκάλυψης της αλήθειας. Τα αφηγηματικά υλικά του είναι το χιούμορ, η καλοδουλεμένη πλοκή, η καταιγιστική εξέλιξη, ο κατακερματισμός της δράσης σε πολλές πόλεις του κόσμου ταυτόχρονα, η ισορροπία δράσης, διαλόγων και γεγονότων, η έμμεση παροχή γνώσεων και η δημιουργία αγωνίας και μικρών εκτονώσεων πριν την μεγάλη κορύφωση στο τελευταίο τρίτο του βιβλίου.

Στα πέντε πρώτα βιβλία της σειράς, τα τέσσερα που προηγήθηκαν και το άρτι αφιχθέν Η κατάρα της χαμένης Ατλαντίδας, ο συγγραφέας φανερώνει μια αφοβία προς γεγονότα (θάνατος, κλοπές, ατυχήματα, εκρήξεις) που το 90% των συγγραφέων φοβάται για αυτές τις ηλικίες (σημ.: περίπου 9-13 ετών, +-1), θεωρώντας πως θα ταράξουν τον αναγνώστη, αγνοώντας ίσως ότι τα παιδιά αυτά παίζουν παιχνίδια, σε κονσόλες ή μη, απείρως πιο βίαια και πιο hardcore από τα συμβάντα που υπάρχουν στους Αόρατους Ρεπόρτερ. Προσυπογράφω την επιλογή του γιατί προσδίδει αληθοφάνεια και αφαιρεί το γλυκανάλατο της δήθεν προστασίας.

Επίσης, η κεντρική επιλογή της αναζήτησης της αλήθειας, σε μια εποχή όπου τα fake news και τα hoax μέσω ανεξέλεγκτης διασποράς δείχνουν να καθίστανται μείζον ζήτημα δημοκρατίας, ηθικής και εν τέλει κοινωνικής αποδοχής, είναι απολύτως σύγχρονη και καλοβαλμένη στις υποθέσεις.

Υποθέσεις! Τα πέντε πρώτα βιβλία απασχόλησαν ο κόσμος του ποδοσφαίρου, της μόδας και των διασήμων (#1), της μουσικής βιομηχανίας, της showbiz και της παραγωγής ειδώλων (#2), του κινηματογράφου (#3), της Τέχνης και των μουσείων (#4), της φωτογραφίας, της αρχαιολογίας και μυθολογίας (#5).

Μια καλογραμμένη σειρά, αγωνιώδης, με πολύ μυστήριο, η οποία κάνει τον αναγνώστη να περνάει καλά διαβάζοντάς την, να ταυτίζεται με τους ήρωες και να μαθαίνει να αναζητά την αλήθεια ως μεγάλη αρετή της εποχής.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Date

Πέμπτη 21 Νοέ 2019

Time

18:30 - 20:00

Cost

Είσοδος Ελεύθερη

Τοποθεσία

Βιβλιοπωλείο Πυργελή
Ανδρέου Δημητρίου 57 Ξάνθη
Κατηγορίες
Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης

Διοργανωτής

Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης
Phone
2541 025421
Email
fexanthis@gmail.com
Website
http://www.fex.org.gr
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.