Οι MORDANA ζωντανά για μια βραδιά στην Ξάνθη

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, μια ιδιαίτερη μπάντα έρχεται στο Nostos Live..!Το Mordana Project είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης τριών μουσικών με έδρα την Θεσσαλονίκη που αποφάσισαν να συμπράξουν και να δημιουργήσουν από κοινού νέους μουσικούς ορίζοντες εμπνευσμένους από την παράδοση του τόπου τους. Το όνομά προέρχεται από μία ιδιότυπη οικειοποίηση του όρου «mordent» που στην μουσική ορολογία μεταφράζεται ως «τσάκισμα» και αναφέρεται στον στολιδισμό της μελωδικής γραμμής. .


Το ρεπερτόριό τους βασίζεται σε πρωτότυπες συνθέσεις των ιδίων και στην διασκευή παραδοσιακών τραγουδιών και σκοπών της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Ο ήχος τους αντανακλά τις μουσικές επιρροές της πολυπολιτισμικής κληρονομιάς των λαών που έζησαν στην περιοχή και τις αναζητήσεις και ανακαλύψεις των ταξιδιών του καθενός μουσικού ξεχωριστά.


Η αυτοσχεδιαστική διάθεση εμπνευσμένη από τα ταξίμια της ανατολής, τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και την jazz κερδίζει τον δικό της χώρο μέσα στο ενίοτε περίπλοκο παιχνίδι ρυθμικών και μελωδικών μοτίβων ώσπου τα όρια μεταξύ παλαιού και σύγχρονου να γίνουν δυσδιάκριτα και να ηχήσουν συνεκτικά στην γραμμή του χρόνου.


Οι μουσικοί που συγκροτούν τον βασικό πυρήνα του σχήματος είναι οι:
Ανδριάνα Αχιτζάνοβα Πεταλά _ νέι, φωνή
Βαγγέλης Βραχνός _ κοντραμπάσο
Περικλής Βραχνός _ βιολί, λάφτα, κρουστά
οι οποίοι κατά καιρούς συνεργάζονται με διάφορους καλλιτέχνες διευρύνοντας τον ήχο και την σύσταση του σχήματος.
Θα εμφανιστούν μαζί τους, ο Μάκης Μπακλατζής στο βιολί, και ο Γιάννης Κατσούλης στο ούτι.

Έναρξη μετά τις 22.00 | Είσοδος 4€

Date

Πέμπτη 13 Φεβ 2020

Time

22:00

Cost

Είσοδος 4€

Τοποθεσία

Nostos Live
Μαλετσίδου 5, 67100, Ξάνθη
Κατηγορίες
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.