ΠαΙζΩ-ΠοΡίΑ στα Θρακικά Μετέωρα από τον Ορειβατικό Σύλλογο Κομοτηνής

Την Κυριακή 17 Νοεμβρίου το πρόγραμμα ΠαΙζΩ-ΠοΡίΑ του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής, που απευθύνεται σε γονείς με μικρά παιδιά, θα συμμετέχει στην ανάβαση στα Θρακικά Μετέωρα μαζί με την ομάδα ενηλίκων του συλλόγου.

Στην ανάβαση αυτή που είναι βαθμού δυσκολίας 1 και διαρκεί συνολικά 4 ώρες, προτείνεται να συμμετέχουν παιδιά ηλικίας άνω των 6 χρόνων, που έχουν δοκιμάσει τις δυνάμεις τους στο βουνό και έχουν δείξει αντοχή και υπομονή.

Τα Θρακικά Μετέωρα είναι μια βραχώδης περιοχή φυσικού κάλλους βόρεια του Ιάσμου στην ορεινή Ροδόπη κοντά στα σύνορα με την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Τα Θρακικά Μετέωρα περιτριγυρίζονται από τους εγκαταλελειμμένους οικισμούς της Αστραίας, του Πολύαρνου και του Εύθυμου. Η πρόσβαση γίνεται οδικώς μέσω ενός δύσβατου χωματόδρομου ο οποίος ξεκινά ανατολικά του Ιάσμου.

Η περιοχή είναι πλούσια σε πανίδα και χλωρίδα. Στην περιοχή υπάρχουν άγρια άλογα, ο υπό εξαφάνιση λευκός γυπαετός, σταυραετοί, ο μαύρος πελαργός κά. Ο δήμος Ιάσμου στον οικισμό Πολύαρνο έχει δημιουργήσει ορεινό καταφύγιο (ανήκει στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιάσμου). Από την περιοχή περνάει το ορειβατικό μονοπάτι Ε6.

Να είστε εφοδιασμένοι με ένα σακίδιο με φαρδείς άνετους ιμάντες που θα περιέχει άφθονο νερό, κολατσιό και σνακ για τα διαλείμματα, μια αλλαξιά ρούχα και αδιάβροχο. Να έχετε έξτρα αλλαξιά ρούχα και παπούτσια στεγνά στο αυτοκίνητο. Απαιτούνται ορειβατικά άρβυλα ή αθλητικά τρακτερωτά παπούτσια πεζοπορίας.

H αναχώρηση θα γίνει στις 8πμ από το πάρκινγκ της πρώην Νομαρχίας με ιδιωτικά μέσα.

Υπεύθυνοι για την ομάδα ενηλίκων
Γιώργος Πετροσιάν 6979666298 και Κώστας Μπραντής 6972664481

Υπεύθυνη για την ομάδα Παιζω-πορία
Χριστίνα Σόφτα (επικοινωνία στο messenger Christina Softa)

Date

Κυριακή 17 Νοέ 2019

Time

08:00 - 14:30
Κατηγορίες

Διοργανωτής

ΠαΙζΩ-ΠοΡίΑ
Phone
698 199 4810
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.