5η Συζήτηση Υπαίθρου με θέμα την προστασία και αναγέννηση των εδαφών στη Χώρα Σαμοθράκης

5η Συζήτηση Υπαίθρου στη Σαμοθράκη!

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στις 5μμ σας προσκαλούμε στο Πνευματικό Κέντρο “Νικόλαος Φαρδύς” στη Χώρα, για την 5η Συζήτηση Υπαίθρου με θέμα την προστασία και αναγέννηση των εδαφών μας.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες αγρότες, ερασιτέχνες καλλιεργητές, εκπροσώπους συλλογικών φορέων αλλά και όλους όσους ενδιαφέρονται για τη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη του τόπου μας.

H 5η Συζήτηση Υπαίθρου εντάσσεται στο πρόγραμμα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και συμμετοχής “Κοινό Έδαφος για την Αειφορία” που υλοποιείται στο νομό Έβρου στο πλαίσιο του Μέτρου “Καινοτόμες Δράσεις με τους Πολίτες” του Πράσινου Ταμείου.

Οι Συζητήσεις Υπαίθρου περιλαμβάνουν μία ενότητα ενημέρωσης και μία ενότητα διαβούλευσης με στόχο τη χαρτογράφηση προβλημάτων και την καταγραφή αναγκών σε κάθε περιοχή στόχευσης. Μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν εμπειρίες σχετικά με αειφόρες και επιζήμιες πρακτικές διαχείρισης της γης και θα συνδιαμορφώσουν προτάσεις για πολιτικές και δράσεις αποκατάστασης υποβαθμισμένων εδαφών.

Τα αποτελέσματα των Συζητήσεων Υπαίθρου θα κατατεθούν στο Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και σε αρμόδιους τοπικούς φορείς χάραξης και εφαρμογής περιβαλλοντικής και αγροτικής πολιτικής, ενώ θα αποτελέσουν βάση και για μία ευρεία εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με την προστασία των εδαφών μας.

H είσοδος στις Συζητήσεις Υπαίθρου είναι ελεύθερη και περιλαμβάνει τοπικό κέρασμα. Συνιστάται έγκαιρη προσέλευση στο χώρο για εγγραφή των συμμετεχόντων και εποικοδομητική αξιοποίηση του διαθέσιμου χρόνου συζήτησης.

Η δράση στη Σαμοθράκη υποστηρίζουν ο Δήμος Σαμοθράκης, το Κέντρο Κοινότητας Σαμοθράκης και ο Σύλλογος Βιώσιμη Σαμοθράκη – Sustainable Samothraki.

Date

Σάββατο 30 Νοέ 2019

Time

17:00

Cost

Είσοδος Ελεύθερη

Τοποθεσία

Πνευματικό Κέντρο "Νικόλαος Φαρδύς"
Χώρα, Σαμοθράκη
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.