Swingin΄ Christmas από το Lindy Hop Xanthi

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 14:00-17:00 στο Σπίτι Πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια Lindy Hop και Solo Jazz από τους δασκάλους του Lindy Hop Greece Γεωργία Βασιλειάδου και Ιορδάνη Μαρκόπουλο.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει PARTY στις 22:00 στο Σπίτι Πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ !! Όπως κάθε χρόνο η βραδιά θα είναι γεμάτη με SHOWS,από τους μαθητές αλλά και από τους δασκάλους μας!

Λίγα Λόγια για τους δασκάλους :


Η Γεωργία Βασιλειάδου είναι δασκάλα lindy hop, authentic jazz & blues, swing dj και διοργανώτρια events από τη Θεσσαλονίκη. Διδάσκει από το 2014 ως μέλος του Lindy Hop Greece, της ομάδας που πρώτη έφερε το Lindy Hop στην Ελλάδα (ο Αλέξανδρος Μαρίνης και η Χριστίνα Λουκάκη είναι οι δάσκαλοι και εκπαιδευτές της). Παρέδιδε εβδομαδιαία μαθήματα και έχτισε τη σκηνή στην Ξάνθη παρέα με τον παρτενέρ της στο χορό, Ιορδάνη (2014-2017) ενώ την ίδια περίοδο παρέδιδε σεμινάρια σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (Δράμα, Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Χανιά). Από το Γενάρη του 2018 είναι μόνιμος κάτοικος και διδάσκει στη Θεσσαλονίκη (Academy of Dance).


Έχει διδάξει δίπλα στον Michael Jagger (USA) στο Swing n Swim 2016 όπου κάνανε performance με τους Harlem Hot Shots, έχει διδάξει με τον Αλέξανδρο Μαρίνη στο διεθνές φεστιβάλ Swing in Crete 2018 (Lindy Hop) και στο Swing ’n’ Swim 2019 (Blues) και τον Απρίλιο του 2019 δίδαξε με τον Markus Rosendal (SWE) σε 3 πόλεις της Ελλάδας. Επιπλέον έχει διδάξει διεθνώς στις lindy hop σκηνές του Saarbrucken-Γερμανία (2017), Metz-Γαλλία (2019) και Λουξεμβούργο (2019).

Παράλληλα λατρεύει τη swing μουσική την οποία παρουσίαζε για δύο χρόνια στην εβδομαδιαία ζωντανή εκπομπή της στο Ράδιο Ξάνθη ενώ τώρα παίζει συχνά μουσική για χορευτές σε τοπικά πάρτι στη Θεσσαλονίκη και διεθνώς όπως Swing ‘n’ Swim, Let Loose Copenhagen και Velo Swing Weekend in Germany. Είναι επίσης απόφοιτος της σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΔΠΘ και τον τελευταίο καιρό ασχολείται με το σχεδιασμό και την ραπτική customised ρούχων.Η Γεωργία πιστεύει ότι ο swing χορός είναι μια μορφή τέχνης που θα πρέπει να σεβόμαστε στην πρωτότυπη μορφή της και αισθάνεται την ευθύνη να την περάσει στους μαθητές της με πάθος και ειλικρίνεια.


Ιορδάνης Μαρκόπουλος.

Διδάσκει Lindy Hop, Authentic Jazz και Blues.
Πρώτη του επαφή με το χώρο της τέχνης αποτέλεσε το θέατρο. Ο Ιορδάνης, με κλίση προς τον τομέα αυτόν από τα παιδικά του χρόνια, κατέληξε ενεργό μέλος του θεατρικού εργαστηρίου «Νεφέλες» μέχρι τα εφηβικά του χρόνια και συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις.Το 2012 του προτάθηκε να πάρει μέρος σε δοκιμαστικό μάθημα lindy hop κι έτσι, σε συνδυασμό με την ήδη υπάρχουσα σχέση με τη jazz μουσική, δε σταμάτησε να ασχολείται όσο περισσότερο γίνεται με το χορό από τη στιγμή εκείνη. Μαθητής των πρώτων διεθνών ελλήνων δασκάλων, Αλέξανδρου Μαρίνη & Χριστίνας Λουκάκη, εκπαιδεύτηκε από αυτούς ως χορευτής και, στη συνέχεια, ως δάσκαλος /χορογράφος.


Εξ αρχής συνεργάτης της Γεωργίας Βασιλειάδου για την οργάνωση κοινότητας, μαθημάτων & εκδηλώσεων στην πόλη της Ξάνθης. Από τον Ιανουάριο του ‘18 ξεκίνησαν να διδάσκουν μαζί εβδομαδιαία σε σχολές χορού στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια έχει διδάξει σεμιναριακά σε Ξάνθη, Βόλο, Καβάλα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη και Χανιά.
Το 2017, στο μεγαλύτερο διεθνές swing dance camp της Ελλάδας, το Swing ‘n’ Swim, είχε την τιμή να βοηθήσει σε μαθήματα ως assistant teacher την Angela Andrew.Μεγάλη επένδυση πάνω στην κίνηση και εξέλιξη του σώματος αποτέλεσε, και συνεχίζει να αποτελεί, η ενασχόλησή του με το χώρο των πολεμικών τεχνών.Τέλος, έχει σπουδάσει Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Date

Σάββατο 21 Δεκ 2019

Time

14:00 - 17:00

Τοποθεσία

Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ
Μαυρομιχάλη 5, Ξάνθη
Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης

Διοργανωτής

Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης
Phone
2541 025421
Email
fexanthis@gmail.com
Website
http://www.fex.org.gr
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.