Κατηγορίες
κεντρική κινηματογράφος προτάσεις

“Frankenstein”-National Theatre Live από την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης προβάλλει την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 στις 20.00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης το κλασικό έργο Frankenstein σε σκηνοθεσία Danny Boyle σε συνεργασία με το National Theatre Live της Μεγάλης Βρετανίας.

Διακόσια χρόνια από τη συγγραφή του το μυθιστόρημα της Μέρι Σέλεϊ εξακολουθεί να εμπνέει την τέχνη και τη λαϊκή κουλτούρα, καθώς τα βασικά στοιχεία του ,η ευθύνη του επιστήμονα, η γονική παραμέληση, η γνωστική ανάπτυξη, η σχέση με τον Θεό και η φύση του καλού και του κακού είναι πάντοτε επίκαιρα.

Λίγα λόγια για την υπόθεση


Ο δρ. Βίκτορ Φρανκενστάιν καταφέρνει να κατασκευάσει ένα πλάσμα ενώνοντας μέλη νεκρών ανθρώπων και δίνοντάς τους ζωή με τον ηλεκτρισμό. Αθώο, αλλά φρικτό στην όψη, το δημιούργημα σοκάρει τον ίδιο τον δημιουργό, ο οποίος αποποιείται την πατρότητά του και το διώχνει αφήνοντάς το έκθετο στην εχθρότητα και σκληρότητα του κόσμου.

Το απελπισμένο και διψασμένο για εκδίκηση τέρας αποφασίζει να εντοπίσει τον Φρανκενστάιν και να συνάψει μαζί του μια τρομακτική συμφωνία.


Είσοδος 10-12 ευρώ

Σκηνοθεσία: Danny Boyle
Παίζουν οι: Benedict Cumberbatch, Jonny Lee Miller, Ella Smith, John Kil- loran, Steven Elliot, Lizzie Winkler, Karl Johnson, Daniel Millar, Naomie Harris, Haydon Downing, Will Nye, Jared Richard, George Harris, Daniel Ings, Martin Chamberlain, Mark Armstrong, John Stahl, Andrea Paduraru
Διάρκεια: 130 λεπτά με 1 διάλειμμα
Ελληνικοί Υπότιτλοι