Κατηγορίες
κληρονομιά κοινότητα λογοτεχνία

Διαγωνισμός διηγήματος από τους Φίλους του Γαλλικού σταθμού Αλεξανδρούπολης

Οι Φίλοι του Γαλλικού Σταθμού Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την ανακήρυξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή του 2021 ως «Ευρωπαϊκό έτος Σιδηροδρόμων» και τον εορτασμό των 150 χρόνων του σιδηροδρόμου στην Αλεξανδρούπολη και κατ΄ επέκταση και των 150 χρόνων από τη δημιουργία της Αλεξανδρούπολης, διοργανώνουν διαγωνισμό διηγήματος με θέμα το τρένο και γενικό τίτλο,

«Ιστορίες του σταθμού και του τρένου»

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας και χωρίς όριο ηλικίας.Οι συμμετέχοντες μπορούν να αναπτύξουν βιωματική ή μυθοπλαστική αφήγηση.Απαραίτητη προϋπόθεση, το διήγημα να περιλαμβάνει τη λέξη τρένο.

Τα διηγήματα θα πρέπει να μην έχουν συμμετάσχει σε άλλο διαγωνισμό και να μην έχουν εκδοθεί ή δημοσιευτεί σε ηλεκτρονική ή έντυπη μορφή (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες ή διαδίκτυο) και να αποτελούν πρωτότυπα έργα, δηλαδή να μην προσβάλλουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων. Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με ένα διήγημα.

Τα διηγήματα θα πρέπει να έχουν τίτλο, να μην υπερβαίνουν ΑΥΣΤΗΡΑ τις 1200 λέξεις και να είναι δακτυλογραφημένα σε γραμματοσειρά Times New Roman, μέγεθος στοιχείων 12, διάστιχο 1,5.Η υποβολή θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και μόνο στην παρακάτω διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: filoigallikoustathmou@gmail.com και ως θέμα θα αναγράφουν: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ.

Οι ημερομηνίες υποβολής ορίζονται από 16 Μαρτίου 2021 έως 15 Μαΐου 2021. Καμία συμμετοχή δεν θα γίνει δεκτή μετά τη λήξη της προθεσμίας. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στις 15 Ιουνίου 2021.

Τα διηγήματα που θα ξεχωρίσουν, θα δημοσιευτούν σε ειδική Έκδοση-Αφιέρωμα, υπό τον γενικό τίτλο του διαγωνισμού, στην οποία θα τηρηθεί η ορθογραφία του συγγραφέα. Για την έκδοση, οι συγγραφείς παραχωρούν αυτοδίκαια στους οργανωτές και τον εκδοτικό οίκο τα πνευματικά δικαιώματα.Η κριτική επιτροπή θα τα αξιολογεί χωρίς να γνωρίζει τους συγγραφείς των κειμένων.

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ απαρτίζεται από τους:Μαριάννα Κορομηλά, συγγραφέα – ιστορικόΣωτηρία Μαραγκοζάκη, δημοσιογράφο – συγγραφέακαι Θανάση Β. Κούγκουλο, Δρ. Νέας Ελληνικής Φιλολογίας – Ε.ΔΙ.Π. Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας Δ.Π.Θ.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ της αφίσας ανήκει στην κ. #Μαρία_Καζβακίδου