Κατηγορίες
αφιερώματα βιβλίο κεντρική

Η Ιωάννα Παρασχάκη αποκαλύπτει τα μυστικά μιας “Ρόδινης Ζωής”

Η Ρόδινη Ζωή δεν είναι ένα βιβλίο που απλώς υμνεί τη ζωή στην ύπαιθρο. Η Ρόδινη Ζωή είναι μια βιωμένη φιλοσοφία ζωής γεμάτη φύση, αλληλεπίδραση, αλληλεγγύη, καθαρή τροφή. Η Ρόδινη Ζωή αγγίζει τις καρδιές των αναγνωστών γιατί συστήνει εκ νέου έναν τρόπο ζωής εναρμονισμένο με τη σοφία της φύσης, έναν τρόπο τρόπο ζωής που αναζητούν οι σύγχρονοι άνθρωποι.

Η Ιωάννα Παρασχάκη, μετά από μια μακρόχρονη δημοσιογραφική παρουσία στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης της Θράκης, έστρεψε το ενδιαφέρον της στην έρευνα, μελέτη και καταγραφή των “μυστικών συστατικών” ευζωίας των ανθρώπων της υπαίθρου. Έχοντας η ίδια καταγωγή από το Φυλακτό Έβρου, ανασύροντας μνήμες και βιώματα παιδικά γεμάτα θαλπωρή και ζεστασιά, μοιράζεται μαζί μας τη Ρόδινη Ζωή, μια καταγραφή της ζωής των ανθρώπων της υπαίθρου κατά την περίοδο του χειμώνα.

Η Ρόδινη Ζωή αγγίζει τις καρδιές των αναγνωστών γιατί συστήνει εκ νέου έναν τρόπο ζωής εναρμονισμένο με τη σοφία της φύσης, έναν τρόπο τρόπο ζωής που αναζητούν οι σύγχρονοι άνθρωποι. “Στην αγκαλιά του χωριού οι άνθρωποι ποτίζονται με την ψυχή και τη νοημοσύνη της φύσης. Οι παππούδες και οι γιαγιάδες του χωριού φυλάσσουν «τη συνταγή της καλής ζωής» που όλοι αναζητούνκαι αυτή η συνταγή ξεδιπλώνεται στις σελίδες του βιβλίου.

Παρακολουθείστε στο βίντεο τη συνομιλία με τη συγγραφέα-δημοσιογράφο κα Ιωάννα Παρασχάκη