Η ΚΛΑ σε συνεργασία με τη Metropolitan Opera προβάλλει ζωντανά “Βόιτσεκ” του Alban Berg

Το Σάββατο 11 Ιανουαρίου στις 19.55 η Κινηματογραφική Λέσχη της Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με τον Antenna θα προβάλει σε ζωντανή αναμετάδοση από τη Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης την όπερα “Βόιτσεκ”.


Διεύθυνση ορχήστρας: Yannick Nézet-Séguin Σκηνοθεσία: William Kentridge
Βοηθός σκηνοθέτη: Luc De Wit
Σχεδιασμός παραγωγής: Catherine Meyburgh Σκηνικά: Sabine Theunissen
Κοστούμια: Greta Goiris
Φωτισμοί: Urs Schönebaum
Διανομή: Elza van den Heever (Μαρί), Tamara Mumford (Mάργκρετ), Christopher Ventris (Τυμπανιστής), Gerhard Siegel (Λοχαγός), Andrew Staples (Αντρές), Peter Mattei (Βόιτσεκ), Christian Van Horn (Γιατρός)

Λίγα λόγια για το έργο
Ο William Kentridge σκηνοθετεί το εξπρεσιονιστικό αριστούργημα του Alban Berg, «Βόιτσεκ», ένα από τα πλέον σημαντικά έργα του 20ου αιώνα που χαρακτηρίζεται από την έξοχη παρτιτούρα του και την έντονη συναισθηματική φόρτιση που δημιουργεί. Ο Alban Berg συνέθεσε το έργο κατά τη διάρκεια και στον απόηχο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρουσιάζοντας μια σκοτεινή περιπλάνηση ενός στρατιώτη νικημένου από την κακία της κοινωνίας που ο Kentridge τοποθετεί σε ένα σκηνικό γεμάτο συντρίμμια, ετοιμόρροπες σκάλες, διαλυμένες γέφυρες και κατεστραμμένα έπιπλα. Τα κινούμενα σκίτσα που ζωγράφισε με κάρβουνο, μαζί με άλλα σκίτσα, χάρτες και κινηματογραφικές σκηνές, προβάλλονται και δημιουργούν έναν εφιαλτικό κόσμο γεμάτο από πεδία μάχης, κατεστραμμένα αεροπλάνα, προβολείς και εξωπραγματικές μάσκες αερίων. Διευθύνει ο Yannick Nézet-Séguin .


Είσοδος :10 ευρώ (μειωμένο) και 15 ευρώ
Διάρκεια παράστασης : 1 ώρα και 32 λεπτά
Ελληνικοί και αγγλικοί υπότιτλοι

Date

Σάββατο 11 Ιαν 2020

Time

19:55

Cost

10ευρώ(μειωμένο)/15ευρώ

Τοποθεσία

Δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης
Λεωφόρος Δημοκρατίας 306, 68100 Αλεξανδρούπολη
Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

Διοργανωτής

Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης
Email
http://www.kla.gr
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.