Η ΚΛΑ παίζει το “Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών”

Το “Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών“, η τρίτη ταινία του Σύλλα Τζουμέρκα μετά την “Έκρηξη” και τη “Χώρα Προέλευσης“, παρακολουθεί δυο γυναίκες, μια αστυνομικό και μια εργάτρια σε εργοστάσιο παραγωγής χελιών, που ζουν σε μια επαρχιακή πόλη στη Δυτική Ελλάδα. Όταν μια μυστηριώδης αυτοκτονία θα φέρει τα πάνω-κάτω στη μικρή πόλη και θα πυροδοτήσει έναν άγριο κύκλο βίας, οι ζωές των δύο γυναικών που μέχρι χθες αγνοούσαν η μία την ύπαρξη της άλλης, αρχίζουν να συγκλίνουν. Δεν το ξέρουν ακόμη, αλλά από τη συνάντησή τους μπορεί να κρέμεται η σωτηρία τους.


Μια ταινία γεμάτη πληθώρα ιδεών, μεταφέρει την παροξυσμική οργή των χαρακτήρων της, όλοι τους σε μετωπική σύγκρουση με την πραγματικότητα γύρω τους, σε ένα σενάριο (υπερ)φορτωμένο με ηχηρές δραματικές συγκρούσεις, έντονα αλληγορική διάθεση και πολυμέτωπη κοινωνική κριτική.


Το ιερό και το χυδαίο διασταυρώνονται στις εικόνες μιας θαρραλέας βυθοσκόπησης της νεοελληνικής καθημερινότητας, η οποία έχει εγκλωβίσει στα θολά νερά της κάθε προσπάθεια διαφυγής, ανάλογης του ταξιδιού των χελιών μέχρι τις Σαργάσσες, από την ανθρωποφάγα κόλασή της.


Με αφηγηματικό νεύρο και κινηματογραφικό ένστικτο (το δυναμικό μοντάζ, η παρουσία της φύσης, η ευρηματική σκηνογραφία), ο Τζουμέρκας τη ζωντανεύει οδυνηρά και πικρόχολα μέσα στις συμβάσεις ενός μοντέρνου νουάρ.
Επίσημη συμμετοχή στο φεστιβάλ Βερολίνου το 2019.

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου στις 20.15 και Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 21.30
Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών”
Ελληνική 2019

Σκηνοθεσία: Σύλλας Τζουμέρκας
Δραματική, Διάρκεια: 121’

Date

Δευτέρα 3 Φεβ 2020

Time

20:15

Τοποθεσία

Δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης
Λεωφόρος Δημοκρατίας 306, 68100 Αλεξανδρούπολη
Κατηγορίες
Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης

Διοργανωτής

Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης
Email
http://www.kla.gr
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.