Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Mario Brenta: Delta Park

Σινεμά και πραγματικότητα: οι λέξεις των πραγμάτων
Κινηματογραφικό αφιέρωμα στον Ιταλό δημιουργό MARIO BRENTA

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020, Ώρα: 21.00-23.00
Προβολή : DELTA PARK
2016, 68’ Mario Brenta & Karine de Villers | intervista

Ο Παζολίνι έλεγε ότι ο κινηματογράφος ήταν η “γραπτή” γλώσσα της πραγματικότητας.
Ονομάζονται Cosmos, Moses, Efosa… θα μπορούσαν να ξαναβρεθούν σ’ένα κέντρο φιλοξενίας, σ’ένα χωράφι, σ’ένα σταθμό ή στο δρόμο, αλλά κατέληξαν σ’ένα ξενοδοχείο στο Δέλτα του Πάδου, το Delta Park, μεταμορφωμένο σε κέντρο προσφύγων μέχρι να γίνει δεκτή η αίτηση ασύλου. Εν τω μεταξύ μοιράζονται την καθημερινότητα με τον ιδιοκτήτη και την οικογένειά του, που σε αντάλλαγμα αυτής της ασυνήθιστης φιλοξενίας παίρνει από το Κράτος 30 ευρώ την ημέρα για κάθε μετανάστη, μια ανταλλαγή που του επιτρέπει να ξανανοίξει το ξενοδοχείο.

Οι σκηνοθέτες

Mario Brenta
Karine de Villiers


Mario Brenta

Βενετός, σκηνοθέτης κινηματογράφου, καθηγητής κινηματογραφίας στο πανεπιστήμιο της Πάντοβα, στο ACT Πολυμέσων της Τσινετσιτά και στο Ipotesi Cinema, το κινηματογραφικό εργαστήρι που ίδρυσε ο Ermanno Olmi με τον οποίο συνεργάστηκε από την αρχή. Ενεργός και στο χώρο των fiction αλλά και των ντοκυμαντέρ, πραγματοποίησε διάφορα κινηματογραφικά έργα – ανάμεσα στα οποία Barnabo delle montagne, Maicol, Vermisat, Robinson in laguna, Jamais de la vie!, Effetto Olmi – που όλα κατέκτησαν πολυάριθμα βραβεία στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ: Καννών, Βενετίας, Βερολίνου, Λοκάρνο, Μοντρεάλ… Στο χώρο της τηλεόρασης, ποικίλες συνεργασίες με την RAI, France2, Arte/Lasept.

Karine de Villiers
Γεννήθηκε στο Quito του Εκουαδόρ, πτυχιούχος Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης στις Βρυξέλλες. Και μ’ αυτή την ευκαιρία συναντά τον ντοκουμεταρίστα Henri Storck που θα ανάψει το πάθος της για τον κινηματογράφο.
Το 2010 αρχίζει τη συνεργασία της με τον Mario Brenta με τον οποίο θα πραγματοποιήσει πολυάριθμα φιλμ: Calle de la Pietà, Agnus Dei, Corpo a Corpo, Delta Park και το πιο πρόσφατο Il sorriso del gatto.
Σήμερα είναι αντιπρόσωπος στο Centro dell’ Audiovisivo στις Βρυξέλλες για την προώθηση του κινηματογράφου ντοκυμαντέρ, είναι αντιπρόεδρος του ARRF και πρόεδρος της εταιρείας παραγωγής Cineastes Associés.

Date

Πέμπτη 14 Μάι 2020

Time

21:00

Cost

Ελεύθερη Είσοδος
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ

Τοποθεσία

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ
Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη
Κατηγορίες
Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης

Διοργανωτής

Φιλοπρόοδος Ένωση Ξάνθης
Phone
2541 025421
Email
fexanthis@gmail.com
Website
http://www.fex.org.gr
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.