Προβολή Βραβευμένης Ταινίας “Υπάρχει Θεός, το όνομά της είναι Πετρούνια”στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

🎞 Υπάρχει Θεός, το όνομά της είναι Πετρούνια: Θεοφάνεια. Σε μια μικρή πόλη, κάπου στη Βόρεια Μακεδονία, ο αγιασμός των υδάτων είναι από τις πιο σημαντικές στιγμές για την κοινότητα, καθώς επικρατεί η πεποίθηση πως το πρόσωπο που πιάνει τον σταυρό θα έχει ευλογία και καλή τύχη στη ζωή του. Τη μεγάλη μέρα, κόντρα σε ό,τι ορίζει η παράδοση, μια άνεργη ανύπαντρη γυναίκα βουτάει στο νερό και πιάνει τον σταυρό. Εξοργισμένοι που έμειναν με άδεια χέρια, οι άντρες την κατηγορούν για ασέβεια. Η γυναίκα, όμως, αρνείται να παραδώσει τον σταυρό. Διότι είναι πια έτοιμη να αντισταθεί στα έμφυλα στερεότυπα ενός κόσμου συντηρητικού.

👩 Η Δημιουργός: Η Τεόνα Στρούγκαρ Μιτέφσκα γεννήθηκε το 1974, σε ένα καλλιτεχνικό οικογενειακό περιβάλλον στα Σκόπια, στη Βόρεια Μακεδονία. Ξεκίνησε την καριέρα της ως παιδί-ηθοποιός, μεταπήδησε στη ζωγραφική και τη γραφιστική, ενώ αργότερα σπούδασε Κινηματογράφο στη Σχολή Καλών Τεχνών Tisch του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Η τέταρτη ταινία της ;Υπάρχει Θεός, το όνομά της είναι Πετρούνια πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα της φετινής Μπερλινάλε.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ LUX 🎥🏆
Το βραβείο LUX απονέμεται κάθε χρόνο από κριτική επιτροπή βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και θεσπίστηκε με στόχο την προώθηση του ευρωπαϊκού κινηματογράφου μέσα από την ποικιλομορφία του και στην ενθάρρυνση της συζήτησης για αξίες και κοινωνικά θέματα σε όλη την Ευρώπη μέσα από την προβολή «ευεργετικών» ταινιών στο ευρύτερο κοινό.
Οι λάτρεις του κινηματογράφου μπορούν να ανακαλύψουν τις τρεις ταινίες στο πλαίσιο των «Ημερών ταινιών LUX 20» που λαμβάνουν χώρα σε περίπου 50 ευρωπαϊκές πόλεις από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο 2020, σε κλειστές αίθουσες ή σε φεστιβάλ στα 27 κράτη μέλη, όπου προβάλλονται υποτιτλισμένες.

📌 Χειμερινό ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
📅 Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020
Έναρξη στις 19:00

🆓 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 🆓

Date

Τετάρτη 26 Φεβ 2020

Time

19:00

Cost

Ελεύθερη Είσοδος
ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Τοποθεσία

ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής
Γεωργίου Κονδύλη 30, Κομοτηνή
Κατηγορίες
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.