«Απεικονίσεις»: συναυλία μουσικής δωματίου για όμποε και έγχορδα στην Κομοτηνή

«Απεικονίσεις» είναι ο τίτλος της συναυλίας μουσικής δωματίου για όμποε και έγχορδα που θα δοθεί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 8 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κύτταρο (πρώην ΡΕΞ)στην Κομοτηνή.Η συναυλία εντάσσεται στον 3ο κύκλο Μουσικής δωματίου που οργανώνει η ΔΚΕΠΠΑΚ με καλλιτεχνικό διευθυντή τον κ. Δημήτρη Σβυντρίδη.


Η συναυλία αποτελεί μια πρόταση διαλόγου ανάμεσα στη μουσική και τη ζωγραφική. Η ζωντανή αυτή συνομιλία είναι χαρακτηριστικό στοιχείο κάθε εποχής. Πώς αποτύπωσαν τις ιδέες και την εποχή τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες οπτικά, σε πίνακες και γλυπτά, και πώς οι συνθέτες ηχητικά, σε μουσικά έργα; Πώς μπορούν να αναβιώσουν σήμερα, αισθήματα και βιώματα της Αναγέννησης, του Μπαρόκ, του Ροκοκό, του Ιμπρεσιονισμού και άλλων ρευμάτων με εικόνες και πώς με ήχους;


Αυτά τα ερωτήματα έρχεται να διερευνήσει το σύνολο μουσικής δωματίου για όμποε, όμποε ντ’ αμόρε, αγγλικό κόρνο και έγχορδα, που αποτελείται από τους Κωστή Χασιώτη, Εύη Δελφινοπούλου, Όλγα Ζέρβα, Δημοσθένη Φωτιάδη, Dmitry Gudimov και Μαρία Χρίστοβα. Η οικογένεια των οργάνων του όμποε, με ήχο άλλοτε βουκολικό, άλλοτε μυστηριώδη και άλλοτε σαγηνευτικό, συνδιαλέγεται με την πολυσύνθετη ηχοχρωματική παλέτα των εγχόρδων για να αποδώσει ολοκληρωμένες μουσικές εικόνες.

Μεταφερόμαστε νοερά από την αυλή της βασίλισσας Ελισάβετ, του βασιλιά Λουδοβίκου του 14ου, στην Ισπανία του 18ου αιώνα. Περιπλανιόμαστε στις εύθυμες γειτονιές του Παρισιού και στην αγγλική ύπαιθρο. Ταξιδεύουμε επίσης στην ελληνική μυθολογία και οσμιζόμαστε την ελληνική μουσική παράδοση.


Την επιμέλεια της παρουσίασης των εικαστικών έργων έχει η εικαστική καλλιτέχνης / παιδαγωγός, Κατερίνα Γκαγκάκη


Το σεξτέτο για όμποε και έγχορδα έχει εμφανιστεί σε πολλούς συναυλιακούς χώρους, όπως στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο και σε φεστιβάλ όπως της Σάνης και τα Δημήτρια. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει έργα από τον 16ο έως και τον 21ο αιώνα (ενδεικτικά, από συνθέτες όπως οι W. A. Mozart, A. Reicha, F. W. Ferling, M. Arnold, B. Britten, Δ. Δραγατάκη κλπ.). Η ερμηνεία τους χαρακτηρίζεται από σαφήνεια, ζωντάνια, και υψηλή δεξιοτεχνία.

Η Είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Date

Κυριακή 16 Φεβ 2020

Time

20:00

Cost

Ελεύθερη Είσοδος

Τοποθεσία

Θέατρο "Λάκη Λαζόπουλου" πρώην ΡΕΞ
Κατηγορίες

Διοργανωτής

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής
Email
dkeppak@gmail.com
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.