Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα : «Θρακιώτικα Χριστούγεννα στο Μουσείο μας»στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ν. Ορεστιάδας

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ν. Ορεστιάδας, συμβάλλοντας στην εορταστική ατμόσφαιρα των ημερών, οργανώνει και παρουσιάζει και φέτος το ανανεωμένο χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Θρακιώτικα Χριστούγεννα στο Μουσείο μας»
Το πρόγραμμα διεξάγεται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Μουσείου, σε μια παραμυθένια Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, όπου θα προβάλλεται βίντεο με ήθη κι έθιμα από χωριά της περιοχής μας.

Επίσης, τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε ένα διαδραστικό παραμύθι με τίτλο: «Η Κάλλω και η Μάρμπω στο μύλο με τους καλλικαντζαραίους». Θα μάθουν για το πώς γιόρταζαν οικογενειακά εδώ στην Θράκη οι παππούδες και οι γιαγιάδες τους τις ημέρες των Χριστουγέννων.


Σκοπός του προγράμματος είναι να καταλάβουν τα παιδιά τη σημασία της γιορτής των Χριστουγέννων και τα Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα του τόπου μας (τα εννιά φαγητά, τα παραδοσιακά κάλαντα, τα έθιμα της καμήλας, του μπομποσιάρη, της σούρβας, τα τεμπελέκια της Βύσσας κ.α.).


Στο τέλος, σαν ενθύμιο της συμμετοχής στο πρόγραμμα, το κάθε παιδί θα πάρει ένα αναμνηστικό…έκπληξη!


Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019. Ώρες λειτουργίας του προγράμματος: Καθημερινά, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 10:00-11:00 και 11:30-12:30.

Date

Δευτέρα 2 Δεκ 2019

Time

10:00 - 12:30
Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας

Τοποθεσία

Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Νέας Ορεστιάδας και Περιφέρειας
Αγίων Θεοδώρων 103 Ορεστιάδα
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.