Ο Ορφέας και η παράξενη παρέα του πάνε μουσείο

Ο Ορφέας και η παράξενη παρέα του πάνε μουσείο…
Μια φορά κι ένα καιρό μια παράξενη παρέα ζώων ταξίδεψε ως τη Θράκη.
Εκεί συνάντησε τον μυθικό Ορφέα, που με τη λύρα και τη μουσική του τους άλλαξε τη μοίρα.
Η παράξενη αυτή παρέα κι Ορφέας θα φιλοξενηθούν στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης και υπόσχονται πολύ παιχνίδι και πολλές –πολλές εκπλήξεις στους μικρούς τους φίλους.Το καγκουρό που έπινε πολύ νερό, θα τους «μιλήσει» για τη σημασία του νερού στη φύση και στη ζωή μας. Η καμήλα θα τους χαρίσει φρεσκοκομμένα κόκκινα μήλα και θα τους μυήσει στον υγιεινό τρόπο διατροφής. Ο παπαγάλος θα τους μάθει γεωγραφία. Μαζί με τη χελώνα θα ταξιδέψουν σε λίμνες και σε θάλασσες. Με τον μικρό ουρακοτάγκο θα μάθουν να χορεύουν τάγκο. Το φλύαρο τζιτζίκι θα τους αποκαλύψει τη μυστική συνταγή του για ένα δροσερό τζατζίκι και θα τους ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της όπερας. Η αρκούδα συγγραφέας θα τους μυήσει στη δημιουργική γραφή παραμυθιών προσφέροντας τους κουλουράκια με μέλι, λίγο πριν πέσει σε χειμερία νάρκη. Το γατάκι απ’ το Μπαλί θα τους μάθει να ζωγραφίζουν σαν τον Νταλί και θα τους ξεναγήσει στο Μουσείο του Λούβρου, όπου απλώνει τα φτερά της η διάσημη Νίκη της Σαμοθράκης. Ο αργός πελαργός θα τους μιλήσει για τα ταξίδια μετανάστευσης και για το χωριό των πελαγών στις Φέρες. Μαζί με τον κροκόδειλο θα «ταξιδέψουν» στο διάστημα, θα γνωρίσουν τους αστερισμούς και θα γίνουν για μία ημέρα αστροναύτες. Με τον σκαντζόχοιρο οδηγό θα γνωρίσουν τα ζώα που ζουν στα δάση και στα βουνά της Θράκης.
Στο τέλος μαζί με τον Ορφέα θα μπουν όλοι στο λεωφορείο της φιλίας για ένα συναρπαστικό ταξίδι στη χώρα της μουσικής και των συναισθημάτων.
Το εργαστήρι σχεδιάστηκε με έμπνευση το παραμύθι του Β. Κάργα «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη.
Για παιδιά από 5-7 ετών, 2 Σάββατα το μήνα
12:00-13:30
Έναρξη 26 Οκτωβρίου
Περιορισμένος αριθμός θέσεων.
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μαρία Παπαδοπούλου

Date

Σάββατο 26 Οκτ 2019

Time

12:00 - 13:30

Cost

10 ευρώ

Ετικέτες

παιδιά δημοτικού

Τοποθεσία

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Αλεξανδρούπολη
Κατηγορίες
Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Διοργανωτής

Εθνολογικό Μουσείο Θράκης
Phone
2551036663
Email
info@emthrace.org
Website
https://emthrace.org
QR Code

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *