Σεμινάριο «Η μουσική του λόγου – η μουσική ως λόγος» στη Ξάνθη

Η Κατερίνα Φωτεινάκη, τραγουδίστρια, συνθέτρια, μουσικός και φιλόλογος, που ζει και εργάζεται στη Γαλλία, μαζί με την Εύη Φιλίππου, από το Βερολίνο, σολίστ κλασσικών κρουστών με Master στην ερμηνεία, προτείνουν ένα workshop για τραγουδιστές / ηθοποιούς / μουσικούς.

Mε εργαλείο την εμπειρία της πρώτης πάνω στο ποιητικό τραγούδι, την έρευνά της πάνω σε θέματα μετρικής, και την ενασχόληση και των δύο με τον ρυθμό επικεντρώνονται στη σύνδεση της φωνής με τον λόγο, το ρυθμό και τη μελωδικότητά του, όπως προκύπτει μέσα από του στίχους του τραγουδιού.

Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να ανακαλύψουν με διεξοδικό τρόπο τον ήχο μέσα στα φωνήεντα και στα σύμφωνα των στίχων τραγουδιών που ήδη είναι στο ρεπερτόριό τους, να πειραματιστούν με την αντίστιξη που προκύπτει από τον παλμό ενός ποιήματος (λόγιου ή δημοτικού) και τον τονισμό του, και την ποίηση που προκύπτει από την ίδια τη μουσική του λόγου, ασχέτως νοήματος και μουσικής επεξεργασίας.

Όλα αυτά ενόσω παράλληλα θα δουλεύουν πάνω σε ασκήσεις σωματοποίησης του ρυθμού και απομνημόνευσης του με των τρόπο των ινδικών konnakol.

Επίπεδο : απαραίτητη κάποια προηγούμενη ενασχόληση με τη φωνή (θέατρο ή τραγούδι). Θα ζητηθεί στους συμμετέχοντες η προηγούμενη απομνημόνευση κάποιων ποιητικών κειμένων και μιας ρυθμικής φόρμας.

*ένα μικρό απόσπασμα από αυτό που θα δουλευτεί στο σεμινάριο θα ενταχθεί και στη συναυλία της Κυριακής [21.00]

Ημερομηνία & Ώρες σεμιναρίου
Σάββατο 28 Μαρτίου 17.00 με 21.00
Κυριακή 29 Μαρτίου 10.00 με 13.00

Χώρος…: Σπίτι πολιτισμού ΦΕΞ
Κόστος συμμετοχής: 30€
Πληροφορίες συμμετοχές:
Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης /πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη Τηλ.: 25410 25421 – 6937120986 fexanthis@gmail.com fexorg@otenet.gr www.fex.org.gr https://www.facebook.com/FEXANTHI

Date

Σάββατο 28 Μαρ 2020 - Κυριακή 29 Μαρ 2020

Time

17:00

Cost

30 ευρώ

Τοποθεσία

ΚαπνΑποθήκη της ΦΕΞ
Πλάτωνος 27, 671 31 Ξάνθη
QR Code

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.